vegetar

Filodeig

2 h
Lagret av 284 brukere
Filodeig
Lagret av 284 brukere

Ingredienser

8
stk
  • 350 g hvetemel
  • 1 ts salt
  • 1 ts bakepulver
  • 2 ts hvitvinseddik
  • 1 ss olivenolje
  • 2.25 dl vann, varmt
  • olje, til pensling

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 350 g hvetemel
  • 1 ts salt
  • 1 ts bakepulver
  • 2 ts hvitvinseddik
  • 1 ss olivenolje
  • 2.25 dl vann, varmt
  • olje, til pensling
Bland og elt sammen alle ingrediensene til en glatt og smidig deig.
Smør bollen med litt olje. Legg deigen tilbake i bollen, og pensle den med et tynt lag olje. Dekk bollen med plastfilm, og la deigen hvile i minst 1 time.
Del deigen i 8 like store biter og form dem til runde boller med en glatt overflate.
Rull bollene i maisenna og legg dem over på et brett eller i en form så lenge. Dekk til med plastfilm, og la bollene hvile en halvtimes tid eller lenger.
Kjevl ut hver bolle til en stor tynn leiv. Den skal være så tynn at du kan se gjennom den. Bruk litt ekstra maisenna hvis det trengs, men ikke mer en nødvendig. Børst eventuelt bort det overflødige.
Legg den ferdigkjevlede leiven over på plastfolie drysset med litt maisenna. Dekk med plastfolie og fortsett sånn etterhvert som leivene er ferdigkjevlede. Det er viktig at de pakkes inn, så ikke deigen tørker.
Deigen er nå klar til bruk.
woman cooking

Bon appetit!

Bland og elt sammen alle ingrediensene til en glatt og smidig deig.
Smør bollen med litt olje. Legg deigen tilbake i bollen, og pensle den med et tynt lag olje. Dekk bollen med plastfilm, og la deigen hvile i minst 1 time.
Del deigen i 8 like store biter og form dem til runde boller med en glatt overflate.
Rull bollene i maisenna og legg dem over på et brett eller i en form så lenge. Dekk til med plastfilm, og la bollene hvile en halvtimes tid eller lenger.
Kjevl ut hver bolle til en stor tynn leiv. Den skal være så tynn at du kan se gjennom den. Bruk litt ekstra maisenna hvis det trengs, men ikke mer en nødvendig. Børst eventuelt bort det overflødige.
Legg den ferdigkjevlede leiven over på plastfolie drysset med litt maisenna. Dekk med plastfolie og fortsett sånn etterhvert som leivene er ferdigkjevlede. Det er viktig at de pakkes inn, så ikke deigen tørker.
Deigen er nå klar til bruk.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?