vegetar

Filodeig

2 timer

Det er ikke vanskelig å lage filodeig selv, hvis du har en god oppskrift. Klink derfor til med egen deig neste gang du skal prøve deg på børek! Deigen skal kjevles og kjevles og strekkes forsiktig underveis, men det funker, og du kommer til å bli superimponert over egen innsats. Oppskriften gir 8 store, runde flak.

327 har lagret denne
Filodeig

Det er ikke vanskelig å lage filodeig selv, hvis du har en god oppskrift. Klink derfor til med egen deig neste gang du skal prøve deg på børek! Deigen skal kjevles og kjevles og strekkes forsiktig underveis, men det funker, og du kommer til å bli superimponert over egen innsats. Oppskriften gir 8 store, runde flak.

327 har lagret denne
8
stk
  • 350 g hvetemel
  • 1 ts salt
  • 1 ts bakepulver
  • 2 ts hvitvinseddik
  • 1 ss olivenolje
  • 2.25 dl vann, varmt
  • olje, til pensling
Unngå at skjermen går i dvale
  • 350 g hvetemel
  • 1 ts salt
  • 1 ts bakepulver
  • 2 ts hvitvinseddik
  • 1 ss olivenolje
  • 2.25 dl vann, varmt
  • olje, til pensling
Bland og elt sammen alle ingrediensene til en glatt og smidig deig.
Smør bollen med litt olje. Legg deigen tilbake i bollen, og pensle den med et tynt lag olje. Dekk bollen med plastfilm, og la deigen hvile i minst 1 time.
Del deigen i 8 like store biter og form dem til runde boller med en glatt overflate.
Rull bollene i maisenna og legg dem over på et brett eller i en form så lenge. Dekk til med plastfilm, og la bollene hvile en halvtimes tid eller lenger.
Kjevl ut hver bolle til en stor tynn leiv. Den skal være så tynn at du kan se gjennom den. Bruk litt ekstra maisenna hvis det trengs, men ikke mer en nødvendig. Børst eventuelt bort det overflødige.
Legg den ferdigkjevlede leiven over på plastfolie drysset med litt maisenna. Dekk med plastfolie og fortsett sånn etterhvert som leivene er ferdigkjevlede. Det er viktig at de pakkes inn, så ikke deigen tørker.
Deigen er nå klar til bruk.
woman cooking

Bon appetit!

Bland og elt sammen alle ingrediensene til en glatt og smidig deig.
Smør bollen med litt olje. Legg deigen tilbake i bollen, og pensle den med et tynt lag olje. Dekk bollen med plastfilm, og la deigen hvile i minst 1 time.
Del deigen i 8 like store biter og form dem til runde boller med en glatt overflate.
Rull bollene i maisenna og legg dem over på et brett eller i en form så lenge. Dekk til med plastfilm, og la bollene hvile en halvtimes tid eller lenger.
Kjevl ut hver bolle til en stor tynn leiv. Den skal være så tynn at du kan se gjennom den. Bruk litt ekstra maisenna hvis det trengs, men ikke mer en nødvendig. Børst eventuelt bort det overflødige.
Legg den ferdigkjevlede leiven over på plastfolie drysset med litt maisenna. Dekk med plastfolie og fortsett sånn etterhvert som leivene er ferdigkjevlede. Det er viktig at de pakkes inn, så ikke deigen tørker.
Deigen er nå klar til bruk.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?