rask

Craigs amerikanske biscuits

30 min

Oppskrift av Craig Whitson.

Amerikanske «biscuits» er noe helt annet enn biscuits i Storbritannia. Amerikanske biscuit er en ikke søt «bolle». Det brukes heller natron og/eller bakepulver istedenfor gjær.

I utgangspunkt spiser amerikanere biscuits til frokost, sammen med honning, syltetøy eller gravy. Biscuits er mest kjent fra sørstatene, men du vil finne dem over hele USA. I dag spiser man biscuits også til lunsj og middag, ofte som brød til en sandwich.

385 har lagret denne
Craigs amerikanske biscuits

Oppskrift av Craig Whitson.

Amerikanske «biscuits» er noe helt annet enn biscuits i Storbritannia. Amerikanske biscuit er en ikke søt «bolle». Det brukes heller natron og/eller bakepulver istedenfor gjær.

I utgangspunkt spiser amerikanere biscuits til frokost, sammen med honning, syltetøy eller gravy. Biscuits er mest kjent fra sørstatene, men du vil finne dem over hele USA. I dag spiser man biscuits også til lunsj og middag, ofte som brød til en sandwich.

385 har lagret denne
4
porsjoner
  • 375 g hvetemel
  • 3 ts natron
  • 1.5 ss bakepulver
  • 1.5 ts salt
  • 125 g usaltet smør, frossent, og revet på rivjern
  • 4 dl kulturmelk, kald
  • smeltet smør
Unngå at skjermen går i dvale
  • 375 g hvetemel
  • 3 ts natron
  • 1.5 ss bakepulver
  • 1.5 ts salt
  • 125 g usaltet smør, frossent, og revet på rivjern
  • 4 dl kulturmelk, kald
  • smeltet smør
Forvarm ovnen på 230 grader.
Kjør mel, natron, bakepulver og salt i en bolle.
Hell smøret forsiktig i melblandingen og bland så vidt sammen. Ha i kulturmelk, og bruk en slikkepott til å forsiktig blande alt (må ikke blandes for mye). Hell blandingen over på en melet arbeidsbenk.
Når deigen begynner å komme sammen (den skal være bitte litt klissete), brett den i to cirka. 5-6 ganger. Flat forsiktig ut deigen og stikk ut biscuits. Ha dem i en smurt form og bak i ovnen i ca. 15 minutter (til gyllenbrune).
Pensle med smeltet smør, og server varme.
woman cooking

Bon appetit!

Forvarm ovnen på 230 grader.
Kjør mel, natron, bakepulver og salt i en bolle.
Hell smøret forsiktig i melblandingen og bland så vidt sammen. Ha i kulturmelk, og bruk en slikkepott til å forsiktig blande alt (må ikke blandes for mye). Hell blandingen over på en melet arbeidsbenk.
Når deigen begynner å komme sammen (den skal være bitte litt klissete), brett den i to cirka. 5-6 ganger. Flat forsiktig ut deigen og stikk ut biscuits. Ha dem i en smurt form og bak i ovnen i ca. 15 minutter (til gyllenbrune).
Pensle med smeltet smør, og server varme.
Finn flere oppskrifter:

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?