Lapper

45 min

Det er aldri feil med deilige lapper. Disse lages med kefir, og serveres med rørte jordbær og pisket rømme.

Litt revet brunost på toppen er også veldig godt.

Oppskriften på lapper kan deles i to hvis ønskelig, men erfaringsmessig forsvinner de forbausende fort.

1285 har lagret denne
Lapper med pisket rømme og rørte jordbær
Foto: Sara Johannessen Meek

Det er aldri feil med deilige lapper. Disse lages med kefir, og serveres med rørte jordbær og pisket rømme.

Litt revet brunost på toppen er også veldig godt.

Oppskriften på lapper kan deles i to hvis ønskelig, men erfaringsmessig forsvinner de forbausende fort.

1285 har lagret denne
8
porsjoner
  • 5 stk egg, store
  • 2 dl sukker, finkornet
  • 1 l kefir
  • 600 g hvetemel
  • 2.5 ts natron
  • 0.25 ts salt
  • 5 ss smør, smeltet

Til servering

  • jordbær
  • sukker
  • rømme
Unngå at skjermen går i dvale
  • 5 stk egg, store
  • 2 dl sukker, finkornet
  • 1 l kefir
  • 600 g hvetemel
  • 2.5 ts natron
  • 0.25 ts salt
  • 5 ss smør, smeltet

Til servering

  • jordbær
  • sukker
  • rømme
Visp egg og sukker til eggedosis.
Sikt sammen mel, natron og salt. Rør det tørre og kefirmelken vekselsvis inn i eggedosisen og bland til slutt inn smeltet smør.
Bruk en god stekepanne (med slipp-lett belegg) og stek middels store lapper over middels høy varme. Det er egentlig ikke nødvendig å bruke noe særlig med smør under stekingen, det er litt smak og behag. Snu lappene når overflaten virker fast og undersiden har fått en pen gyllen farge.

Rørte jordbær

Rens og mos bærene lett med en gaffel, dryss over sukker og rør til sukkeret er oppløst. Søte sommerbær trenger ikke så mye sukker, smak deg frem.
Server lappene lune med rørte jordbær og pisket rømme.
Server lappene lune med rørte jordbær og pisket rømme.
woman cooking

Bon appetit!

Visp egg og sukker til eggedosis.
Sikt sammen mel, natron og salt. Rør det tørre og kefirmelken vekselsvis inn i eggedosisen og bland til slutt inn smeltet smør.
Bruk en god stekepanne (med slipp-lett belegg) og stek middels store lapper over middels høy varme. Det er egentlig ikke nødvendig å bruke noe særlig med smør under stekingen, det er litt smak og behag. Snu lappene når overflaten virker fast og undersiden har fått en pen gyllen farge.

Rørte jordbær

Rens og mos bærene lett med en gaffel, dryss over sukker og rør til sukkeret er oppløst. Søte sommerbær trenger ikke så mye sukker, smak deg frem.
Server lappene lune med rørte jordbær og pisket rømme.
Server lappene lune med rørte jordbær og pisket rømme.
Finn flere oppskrifter:

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?