Brioche
Brioche er like rik på egg som den er på smør, og dette må kunne sies å være den franske dronningen av hvetebakst. Fantastisk luftig, saftig, myk og sprø. Et skikkelig luksus-brød, som kan bakes ut som fletter, kranser, små boller, store boller eller passe store boller med en liten bolle på toppen. Med den samme grunndeigen kan du bake søte varianter også, hvis det er det som frister mest. Deigen skal aller helst få hvile natten over i kjøleskapet, så litt planlegging er påkrevd. Av denne grunn er den totale tidsbruken på cirka 20 timer.
En god variant får du hvis du raskt elter inn 200 gram hakket mørk sjokolade i deigen når du baker den ut. På samme måte kan du tilsette for eksempel hakkede nøtter, rosiner eller urter.
Brioche er like rik på egg som den er på smør, og dette må kunne sies å være den franske dronningen av hvetebakst. Fantastisk luftig, saftig, myk og sprø. Et skikkelig luksus-brød, som kan bakes ut som fletter, kranser, små boller, store boller eller passe store boller med en liten bolle på toppen. Med den samme grunndeigen kan du bake søte varianter også, hvis det er det som frister mest. Deigen skal aller helst få hvile natten over i kjøleskapet, så litt planlegging er påkrevd. Av denne grunn er den totale tidsbruken på cirka 20 timer.
En god variant får du hvis du raskt elter inn 200 gram hakket mørk sjokolade i deigen når du baker den ut. På samme måte kan du tilsette for eksempel hakkede nøtter, rosiner eller urter.
- 0.5 dl melk, kald
- 15 g fersk gjær
- 6 stykker egg, mellomstore/store (cirka 350 g med skall)
- 500 g mel
- 1 ts salt
- 30 g sukker
- 275 g smør, romtemperert
Til pensling
- egg
Til pynt
- nøtter, hakkede (kan sløyfes)
- 0.5 dl melk, kald
- 15 g fersk gjær
- 6 stykker egg, mellomstore/store (cirka 350 g med skall)
- 500 g mel
- 1 ts salt
- 30 g sukker
- 275 g smør, romtemperert
Til pensling
- egg
Til pynt
- nøtter, hakkede (kan sløyfes)
