Lapper med brunostkrem

60 min

Lapper er små, tykke, myke pannekaker som er kjempepopulære!

Det klassiske tilbehøret er syltetøy, men prøv dem også sammen med en kremete og deilig brunostkrem. Det er skikkelig godt! 

Jeg bruker Gudbrandsdalsost i brunostkremen, og serverer lappene med et ekstra dryss revet Ekte Geitost siden jeg liker den kraftige smaken, men du kan gjerne bruke Fløtemysost både i kremen og på toppen hvis du ønsker mildere brunostsmak. 

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

468 har lagret denne
Lapper med brunostkrem og raspet brunost på toppen
Foto: Kristine Ilstad

Lapper er små, tykke, myke pannekaker som er kjempepopulære!

Det klassiske tilbehøret er syltetøy, men prøv dem også sammen med en kremete og deilig brunostkrem. Det er skikkelig godt! 

Jeg bruker Gudbrandsdalsost i brunostkremen, og serverer lappene med et ekstra dryss revet Ekte Geitost siden jeg liker den kraftige smaken, men du kan gjerne bruke Fløtemysost både i kremen og på toppen hvis du ønsker mildere brunostsmak. 

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

468 har lagret denne
6
porsjoner

Lapper

  • 7 dl kefir, eller kulturmelk
  • 180 g sukker
  • 1 stk egg
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 1.5 ts natron
  • 500 g hvetemel

Brunostkrem

  • 200 g smør
  • 200 g melis
  • 1 ss kanel
  • 150 g brunost

Servering

  • 150 g brunost
Unngå at skjermen går i dvale

Lapper

  • 7 dl kefir, eller kulturmelk
  • 180 g sukker
  • 1 stk egg
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 1.5 ts natron
  • 500 g hvetemel

Brunostkrem

  • 200 g smør
  • 200 g melis
  • 1 ss kanel
  • 150 g brunost

Servering

  • 150 g brunost
Ha kefir i en stor rørebolle. Bland i sukker, egget, vanilje og natron og ha deretter i hvetemelet. Bland til du får en klumpfri røre, men ikke lenger enn nødvendig. La røren stå og svelle i ca. 15 minutter.
Stek lapper i teflonbelagt stekepanne, som du gjerne må spraye litt med formfett. Bruk middels varme på stekeplaten, så ikke lappene blir for brune på undersiden. Ikke stek for mange av gangen, og la lappene steke til de er gylne på undersiden før du forsiktig snur dem og steker dem gylne på den andre siden også. Avkjøl lappene på rist.
Stek lapper i teflonbelagt stekepanne, som du gjerne må spraye litt med formfett. Bruk middels varme på stekeplaten, så ikke lappene blir for brune på undersiden. Ikke stek for mange av gangen, og la lappene steke til de er gylne på undersiden før du forsiktig snur dem og steker dem gylne på den andre siden også. Avkjøl lappene på rist.
Brunostkremen lager du ved å piske sammen romtemperert smør, melis og kanel til en luftig smørkrem. Riv brunosten på rivjern og tilsett. Pisk videre så brunosten blander seg godt med smørkremen.
Brunostkremen lager du ved å piske sammen romtemperert smør, melis og kanel til en luftig smørkrem. Riv brunosten på rivjern og tilsett. Pisk videre så brunosten blander seg godt med smørkremen.
Server lappene med brunostkrem og gjerne et ekstra dryss revet brunost.
Server lappene med brunostkrem og gjerne et ekstra dryss revet brunost.
woman cooking

Bon appetit!

Ha kefir i en stor rørebolle. Bland i sukker, egget, vanilje og natron og ha deretter i hvetemelet. Bland til du får en klumpfri røre, men ikke lenger enn nødvendig. La røren stå og svelle i ca. 15 minutter.
Stek lapper i teflonbelagt stekepanne, som du gjerne må spraye litt med formfett. Bruk middels varme på stekeplaten, så ikke lappene blir for brune på undersiden. Ikke stek for mange av gangen, og la lappene steke til de er gylne på undersiden før du forsiktig snur dem og steker dem gylne på den andre siden også. Avkjøl lappene på rist.
Stek lapper i teflonbelagt stekepanne, som du gjerne må spraye litt med formfett. Bruk middels varme på stekeplaten, så ikke lappene blir for brune på undersiden. Ikke stek for mange av gangen, og la lappene steke til de er gylne på undersiden før du forsiktig snur dem og steker dem gylne på den andre siden også. Avkjøl lappene på rist.
Brunostkremen lager du ved å piske sammen romtemperert smør, melis og kanel til en luftig smørkrem. Riv brunosten på rivjern og tilsett. Pisk videre så brunosten blander seg godt med smørkremen.
Brunostkremen lager du ved å piske sammen romtemperert smør, melis og kanel til en luftig smørkrem. Riv brunosten på rivjern og tilsett. Pisk videre så brunosten blander seg godt med smørkremen.
Server lappene med brunostkrem og gjerne et ekstra dryss revet brunost.
Server lappene med brunostkrem og gjerne et ekstra dryss revet brunost.
Finn flere oppskrifter:

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?