Churros
Finnes det noe bedre enn rykende varme churros med sjokoladesaus? Churros er en spansk spesialitet som kan minne om våre smultringer. Forskjellen er at churros lages av en deig som ligner på vannbakkelsdeig. Deigen fylles i en sprøytepose med stjernetipp og sprøytes direkte i varm frityrolje, hvor de blir sprøe og luftige. Deretter rulles churros-ene i sukker og kanel.
Churros serveres med sjokoladesaus og/eller karamellsaus.
Røren holder seg greit et par dager i kjøleskapet. Du kan derfor lage deigen i forkant av servering, eller lage så mange (eller få) churros som du ønsker om gangen.
Tips: Karamellsaus à la dulce de leche lager du enkelt ved å legge en uåpnet boks med søt kondensert melk i kokende vann og la det småkoke i 2-3 timer. Pass på at det hele tiden er nok vann i kasserollen.
Finnes det noe bedre enn rykende varme churros med sjokoladesaus? Churros er en spansk spesialitet som kan minne om våre smultringer. Forskjellen er at churros lages av en deig som ligner på vannbakkelsdeig. Deigen fylles i en sprøytepose med stjernetipp og sprøytes direkte i varm frityrolje, hvor de blir sprøe og luftige. Deretter rulles churros-ene i sukker og kanel.
Churros serveres med sjokoladesaus og/eller karamellsaus.
Røren holder seg greit et par dager i kjøleskapet. Du kan derfor lage deigen i forkant av servering, eller lage så mange (eller få) churros som du ønsker om gangen.
Tips: Karamellsaus à la dulce de leche lager du enkelt ved å legge en uåpnet boks med søt kondensert melk i kokende vann og la det småkoke i 2-3 timer. Pass på at det hele tiden er nok vann i kasserollen.
- 5 dl vann
- 200 g meierismør
- 300 g hvetemel
- 2 ts vaniljesukker, ekte
- 1 klype salt
- 5 stk egg
- olje, nøytral, til steking/fritering
Til rulling og servering
- 2 dl sukker
- 2 ss kanel
- sjokoladesaus
- dulce de leche
- 5 dl vann
- 200 g meierismør
- 300 g hvetemel
- 2 ts vaniljesukker, ekte
- 1 klype salt
- 5 stk egg
- olje, nøytral, til steking/fritering
Til rulling og servering
- 2 dl sukker
- 2 ss kanel
- sjokoladesaus
- dulce de leche
