Til hovedinnhold

Churros

1 h 30 min

Finnes det noe bedre enn rykende varme churros med sjokoladesaus? Churros er en spansk spesialitet som kan minne om våre smultringer. Forskjellen er at churros lages av en deig som ligner på vannbakkelsdeig. Deigen fylles i en sprøytepose med stjernetipp og sprøytes direkte i varm frityrolje, hvor de blir sprøe og luftige. Deretter rulles churros-ene i sukker og kanel.

Churros serveres med sjokoladesaus og/eller karamellsaus.

Røren holder seg greit et par dager i kjøleskapet. Du kan derfor lage deigen i forkant av servering, eller lage så mange (eller få) churros som du ønsker om gangen.

Tips: Karamellsaus à la dulce de leche lager du enkelt ved å legge en uåpnet boks med søt kondensert melk i kokende vann og la det småkoke i 2-3 timer. Pass på at det hele tiden er nok vann i kasserollen.

Lagret av 414 brukere
Churros med sjokoladesaus og dulche de leche
Foto: Sara Johannessen Meek

Finnes det noe bedre enn rykende varme churros med sjokoladesaus? Churros er en spansk spesialitet som kan minne om våre smultringer. Forskjellen er at churros lages av en deig som ligner på vannbakkelsdeig. Deigen fylles i en sprøytepose med stjernetipp og sprøytes direkte i varm frityrolje, hvor de blir sprøe og luftige. Deretter rulles churros-ene i sukker og kanel.

Churros serveres med sjokoladesaus og/eller karamellsaus.

Røren holder seg greit et par dager i kjøleskapet. Du kan derfor lage deigen i forkant av servering, eller lage så mange (eller få) churros som du ønsker om gangen.

Tips: Karamellsaus à la dulce de leche lager du enkelt ved å legge en uåpnet boks med søt kondensert melk i kokende vann og la det småkoke i 2-3 timer. Pass på at det hele tiden er nok vann i kasserollen.

Lagret av 414 brukere

Ingredienser

6
porsjoner
  • 5 dl vann
  • 200 g meierismør
  • 300 g hvetemel
  • 2 ts vaniljesukker, ekte
  • 1 klype salt
  • 5 stk egg
  • olje, nøytral, til steking/fritering

Til rulling og servering

  • 2 dl sukker
  • 2 ss kanel
  • sjokoladesaus
  • dulce de leche

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 5 dl vann
  • 200 g meierismør
  • 300 g hvetemel
  • 2 ts vaniljesukker, ekte
  • 1 klype salt
  • 5 stk egg
  • olje, nøytral, til steking/fritering

Til rulling og servering

  • 2 dl sukker
  • 2 ss kanel
  • sjokoladesaus
  • dulce de leche
Kok opp vannet i en tykkbunnet kasserolle. (Ikke la vannet bli stående å koke, da fordamper vannet og væskeforholdet kan bli feil). Smelt smøret i det kokende vannet.
Bland sammen siktet mel, vaniljesukker og salt. Hell alt det tørre over i smørvannet under stadig omrøring med en tresleiv. La kasserollen stå over middels varme og rør til det blir en stor klump.
Ha deigen over i en bakebolle. Rør inn ett og ett egg ved middels høy hastighet (bruk K-kroken). Ikke tilsett det neste egget før det forrige er rørt helt inn. Stopp maskinen og skrap ned langs med kantene et par ganger underveis.
Fyll røren over i en sprøytepose med stjernetipp.
Bland sukker og kanel (hvis ønskelig) i en dyp tallerken eller lignende.
Varm oljen i en tykkbunnet kasserolle over middels høy varme til oljen er varm, cirka 180 grader.
Sprøyt lange kakestenger rett i oljen (bruk gjerne en saks og klipp av lengdene mens du sprøyter med et jevnt trykk). Ikke lag for mange om gangen. Friter stengene i 3-4 minutter og snu dem ofte underveis slik at de blir jevnt stekt.
La kakestengene få renne raskt av seg på kjøkkenpapir før de straks rulles i sukker- og kanelblandingen.
Server varme churros med sjokoladesaus og/eller dulce de leche.
woman cooking

Bon appetit!

Kok opp vannet i en tykkbunnet kasserolle. (Ikke la vannet bli stående å koke, da fordamper vannet og væskeforholdet kan bli feil). Smelt smøret i det kokende vannet.
Bland sammen siktet mel, vaniljesukker og salt. Hell alt det tørre over i smørvannet under stadig omrøring med en tresleiv. La kasserollen stå over middels varme og rør til det blir en stor klump.
Ha deigen over i en bakebolle. Rør inn ett og ett egg ved middels høy hastighet (bruk K-kroken). Ikke tilsett det neste egget før det forrige er rørt helt inn. Stopp maskinen og skrap ned langs med kantene et par ganger underveis.
Fyll røren over i en sprøytepose med stjernetipp.
Bland sukker og kanel (hvis ønskelig) i en dyp tallerken eller lignende.
Varm oljen i en tykkbunnet kasserolle over middels høy varme til oljen er varm, cirka 180 grader.
Sprøyt lange kakestenger rett i oljen (bruk gjerne en saks og klipp av lengdene mens du sprøyter med et jevnt trykk). Ikke lag for mange om gangen. Friter stengene i 3-4 minutter og snu dem ofte underveis slik at de blir jevnt stekt.
La kakestengene få renne raskt av seg på kjøkkenpapir før de straks rulles i sukker- og kanelblandingen.
Server varme churros med sjokoladesaus og/eller dulce de leche.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?