Briochebrød
Et herlig briochebrød er alltid å finne på bordet til matblogger Marit «Fru Timian» Røttingsnes Westlie i påsken.
– Jeg kan ikke tenke meg noe bedre å spise til frokost i påsken enn brioche, sier hun om dette franske bakverket.
Brioche kan enten lages som loff i brødform eller i egne porsjonsformer. Når du begynner å elte sammen denne deigen, tror du ikke det er mulig at den skal bli en glatt og fin klump til slutt. Til det virker den altfor klissete. Men det vil den bli. Du må bare ha tålmodighet. Og du må for all del ikke kompensere tålmodigheten med å tilsette mer mel! Da blir ikke briochene så lette og luftige som de skal. Oppskriften gir 2 brioche-loffer. Heving over natten er ikke medregnet i tidsbruk.
Oppskrift av: Marit Røttingsnes Westlie/FruTimian.no
Et herlig briochebrød er alltid å finne på bordet til matblogger Marit «Fru Timian» Røttingsnes Westlie i påsken.
– Jeg kan ikke tenke meg noe bedre å spise til frokost i påsken enn brioche, sier hun om dette franske bakverket.
Brioche kan enten lages som loff i brødform eller i egne porsjonsformer. Når du begynner å elte sammen denne deigen, tror du ikke det er mulig at den skal bli en glatt og fin klump til slutt. Til det virker den altfor klissete. Men det vil den bli. Du må bare ha tålmodighet. Og du må for all del ikke kompensere tålmodigheten med å tilsette mer mel! Da blir ikke briochene så lette og luftige som de skal. Oppskriften gir 2 brioche-loffer. Heving over natten er ikke medregnet i tidsbruk.
Oppskrift av: Marit Røttingsnes Westlie/FruTimian.no
- 250 g smør, romtemperert
- 525 g hvetemel
- 40 g sukker
- 15 g fersk gjær, 15 g fersk kan erstattes med 3.5 g tørrgjær
- 1 ts salt
- 7 stykker egg, medium, evt. 6 store. romtempert
til pensling
- 1 stk egg, sammenpisket
- 250 g smør, romtemperert
- 525 g hvetemel
- 40 g sukker
- 15 g fersk gjær, 15 g fersk kan erstattes med 3.5 g tørrgjær
- 1 ts salt
- 7 stykker egg, medium, evt. 6 store. romtempert
til pensling
- 1 stk egg, sammenpisket
