vegetar

Hjemmelagde frøknekkebrød

1 t 30 min

Hjemmelagde frøknekkebrød passer perfekt til frokost, lunsj eller kvelds. Denne oppskriften gir cirka 20 knekkebrød.

521 har lagret denne
Hjemmelagde frøknekkebrød

Hjemmelagde frøknekkebrød passer perfekt til frokost, lunsj eller kvelds. Denne oppskriften gir cirka 20 knekkebrød.

521 har lagret denne
1
stk
Obs: brett
  • 2 dl hvetemel
  • 0.75 dl chiafrø
  • 0.75 dl sesamfrø
  • 0.5 dl linfrø
  • 1 dl gresskarkjerner
  • 2 klype salt
  • 0.5 dl rapsolje, evt. solsikkeolje
  • 2.5 dl vann, kokende

Topping

  • 1 ts spisskummen, hel
  • 1 ts fennikelfrø
  • 2 ts flaksalt
Unngå at skjermen går i dvale
  • 2 dl hvetemel
  • 0.75 dl chiafrø
  • 0.75 dl sesamfrø
  • 0.5 dl linfrø
  • 1 dl gresskarkjerner
  • 2 klype salt
  • 0.5 dl rapsolje, evt. solsikkeolje
  • 2.5 dl vann, kokende

Topping

  • 1 ts spisskummen, hel
  • 1 ts fennikelfrø
  • 2 ts flaksalt
Varm ovnen til 150 grader.
Bland alt det tørre i en bakebolle. Tilsett olje og vann og rør alt sammen til en litt geleaktig deig.
Kjevl deigen tynt og jevnt ut mellom to lag med bakepapir. Ønsker du veldig tynne knekkebrød, deler du deigen i to og kjevler hver halvpart ut mellom to lag bakepapir.
Skjær deigen i ønsket størrelse og fasong på knekkebrødene med en skarp kniv eller pizzaskjærer.
Knus spisskummen og fennikelfrø i en morter. Tilsett flaksalt og knus det litt til.
Dryss litt av blandingen over deigen. Hvis du ikke bruker alt, kan du spare det til neste gang.
Stek knekkebrødene midt i ovnen i cirka 50 minutter, eller til de er gylne og sprø.
woman cooking

Bon appetit!

Varm ovnen til 150 grader.
Bland alt det tørre i en bakebolle. Tilsett olje og vann og rør alt sammen til en litt geleaktig deig.
Kjevl deigen tynt og jevnt ut mellom to lag med bakepapir. Ønsker du veldig tynne knekkebrød, deler du deigen i to og kjevler hver halvpart ut mellom to lag bakepapir.
Skjær deigen i ønsket størrelse og fasong på knekkebrødene med en skarp kniv eller pizzaskjærer.
Knus spisskummen og fennikelfrø i en morter. Tilsett flaksalt og knus det litt til.
Dryss litt av blandingen over deigen. Hvis du ikke bruker alt, kan du spare det til neste gang.
Stek knekkebrødene midt i ovnen i cirka 50 minutter, eller til de er gylne og sprø.

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?