Horn med syltetøy

3 timer

Dette er en kjempefin oppskrift som gir helt spesielt luftige og myke horn. Den spesielle konsistensen kommer av at smøret skal smuldres i melet, og ikke smeltes slik som i vanlig gjærdeig. Dette gjør at gjærdeigen blir luftig og nesten litt wienerbrødaktig.
Hornene kan fylles med jordbærsyltetøy eller annet syltetøy som du liker. Bare husk at det må være tykt og ikke for rennende i konsistensen.
Hornene blir nokså søte med syltetøyfyllet, så det er en smaksak om man foretrekker hornene med eller uten glasur. Jeg synes også de er veldig gode uten glasur eller bare med et lite melisdryss.
Oppskriften gir 24 lekre, små kakehorn.
Oppskrift og foto: Kristine Ilstad/Det søte liv

260 har lagret denne
Horn med syltetøy

Dette er en kjempefin oppskrift som gir helt spesielt luftige og myke horn. Den spesielle konsistensen kommer av at smøret skal smuldres i melet, og ikke smeltes slik som i vanlig gjærdeig. Dette gjør at gjærdeigen blir luftig og nesten litt wienerbrødaktig.
Hornene kan fylles med jordbærsyltetøy eller annet syltetøy som du liker. Bare husk at det må være tykt og ikke for rennende i konsistensen.
Hornene blir nokså søte med syltetøyfyllet, så det er en smaksak om man foretrekker hornene med eller uten glasur. Jeg synes også de er veldig gode uten glasur eller bare med et lite melisdryss.
Oppskriften gir 24 lekre, små kakehorn.
Oppskrift og foto: Kristine Ilstad/Det søte liv

260 har lagret denne
12
porsjoner

Gjærdeig

  • 200 g smør
  • 500 g hvetemel
  • 0.5 dl sukker
  • 0.5 ts kardemomme
  • 2.5 dl melk
  • 50 g gjær
  • 2 stk egg

Til utbaking

  • 100 g hvetemel

Fyll

  • 2.5 dl syltetøy, tykt

Pensling

  • 1 stk egg

Glasur

  • 2 dl melis
  • 1 ss vann
Unngå at skjermen går i dvale

Gjærdeig

  • 200 g smør
  • 500 g hvetemel
  • 0.5 dl sukker
  • 0.5 ts kardemomme
  • 2.5 dl melk
  • 50 g gjær
  • 2 stk egg

Til utbaking

  • 100 g hvetemel

Fyll

  • 2.5 dl syltetøy, tykt

Pensling

  • 1 stk egg

Glasur

  • 2 dl melis
  • 1 ss vann
Sett ovnen på 230 grader.
Smuldre smøret i melet. Tilsett sukker og kardemomme. Varm opp melken til den er lunken (37 grader). Løs opp gjæren i den lunkne melken og bland i sammenpiskede egg. Bland det våte med det tørre til en jevn og temmelig løs deig. La den heve til dobbel størrelse i cirka en time.
Bruk ekstra mel til utbakingen. Ha deigen på bordet og del den i tre like store emner. Kjevle ut hvert emne til store, runde leiver. Del hver leiv i åtte spisser.
Legg en klatt syltetøy midt på hver spiss og rull dem sammen fra den bredeste siden. Bøy rullene til horn og legg dem på bakepapirdekkede stekeplater.
La hornene etterheve godt. Pensle over med egg. Stek dem deretter midt i ovnen ved 230 grader i cirka 10 minutter, til de er gylne.
Pynt de avkjølte hornene med melisglasur før servering hvis du ønsker.
Pynt de avkjølte hornene med melisglasur før servering hvis du ønsker.
woman cooking

Bon appetit!

Sett ovnen på 230 grader.
Smuldre smøret i melet. Tilsett sukker og kardemomme. Varm opp melken til den er lunken (37 grader). Løs opp gjæren i den lunkne melken og bland i sammenpiskede egg. Bland det våte med det tørre til en jevn og temmelig løs deig. La den heve til dobbel størrelse i cirka en time.
Bruk ekstra mel til utbakingen. Ha deigen på bordet og del den i tre like store emner. Kjevle ut hvert emne til store, runde leiver. Del hver leiv i åtte spisser.
Legg en klatt syltetøy midt på hver spiss og rull dem sammen fra den bredeste siden. Bøy rullene til horn og legg dem på bakepapirdekkede stekeplater.
La hornene etterheve godt. Pensle over med egg. Stek dem deretter midt i ovnen ved 230 grader i cirka 10 minutter, til de er gylne.
Pynt de avkjølte hornene med melisglasur før servering hvis du ønsker.
Pynt de avkjølte hornene med melisglasur før servering hvis du ønsker.
Finn flere oppskrifter:

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?