Horn med syltetøy
Dette er en kjempefin oppskrift som gir helt spesielt luftige og myke horn. Den spesielle konsistensen kommer av at smøret skal smuldres i melet, og ikke smeltes slik som i vanlig gjærdeig. Dette gjør at gjærdeigen blir luftig og nesten litt wienerbrødaktig.
Hornene kan fylles med jordbærsyltetøy eller annet syltetøy som du liker. Bare husk at det må være tykt og ikke for rennende i konsistensen.
Hornene blir nokså søte med syltetøyfyllet, så det er en smaksak om man foretrekker hornene med eller uten glasur. Jeg synes også de er veldig gode uten glasur eller bare med et lite melisdryss.
Oppskriften gir 24 lekre, små kakehorn.
Oppskrift og foto: Kristine Ilstad/Det søte liv
Dette er en kjempefin oppskrift som gir helt spesielt luftige og myke horn. Den spesielle konsistensen kommer av at smøret skal smuldres i melet, og ikke smeltes slik som i vanlig gjærdeig. Dette gjør at gjærdeigen blir luftig og nesten litt wienerbrødaktig.
Hornene kan fylles med jordbærsyltetøy eller annet syltetøy som du liker. Bare husk at det må være tykt og ikke for rennende i konsistensen.
Hornene blir nokså søte med syltetøyfyllet, så det er en smaksak om man foretrekker hornene med eller uten glasur. Jeg synes også de er veldig gode uten glasur eller bare med et lite melisdryss.
Oppskriften gir 24 lekre, små kakehorn.
Oppskrift og foto: Kristine Ilstad/Det søte liv
Gjærdeig
- 200 g smør
- 500 g hvetemel
- 0.5 dl sukker
- 0.5 ts kardemomme
- 2.5 dl melk
- 50 g gjær
- 2 stk egg
Til utbaking
- 100 g hvetemel
Fyll
- 2.5 dl syltetøy, tykt
Pensling
- 1 stk egg
Glasur
- 2 dl melis
- 1 ss vann
Gjærdeig
- 200 g smør
- 500 g hvetemel
- 0.5 dl sukker
- 0.5 ts kardemomme
- 2.5 dl melk
- 50 g gjær
- 2 stk egg
Til utbaking
- 100 g hvetemel
Fyll
- 2.5 dl syltetøy, tykt
Pensling
- 1 stk egg
Glasur
- 2 dl melis
- 1 ss vann
