Hva er vel bedre enn nystekt gjærbakst som dufter av vanilje?
Disse bollene har svensk opprinnelse og er veldig populære! Det skal være mye vaniljesukker i fyllet, og det er viktig at du ikke bruker mindre enn det som står i oppskriften, for det er slik bollene får den unikt gode vaniljesmaken.
Hva er vel bedre enn nystekt gjærbakst som dufter av vanilje?
Disse bollene har svensk opprinnelse og er veldig populære! Det skal være mye vaniljesukker i fyllet, og det er viktig at du ikke bruker mindre enn det som står i oppskriften, for det er slik bollene får den unikt gode vaniljesmaken.
Smuldre opp gjæren i en bakebolle. Smelt smøret. Bland melken i smøret og varm opp blandingen til den er lunken (ca. 37°C). Ha litt av smørmelken i bakebollen og løs opp gjæren i dette. Tilsett resten av smørmelken, lett sammenpisket egg og sukker. Begynn så å blande i det meste av melet og elt deigen til den blir glatt og smidig. La deigen heve tildekket i ca 40 minutter.
Kjevle ut deigen på lett melet bakebord til en rektangulær leiv som er ca 1 cm tykk. Smør på mykt smør. Dryss over sukker og så et tykt lag vaniljesukker.
Rull leiven sammen fra langsiden til en fast rull. Skjær rullen i skiver som legges på bakepapirdekkede stekeplater (det skal bli ca. 30 stk). Etterhev bollene i 20 minutter.
Pisk egget lett sammen med litt vann og pensle over bollene. Dryss over perlesukker.
Stek bollene midt i ovnen ved 225°C i ca. 10 minutter til de er gylne. Avkjøl bollene på rist.
Bon appetit!
Smuldre opp gjæren i en bakebolle. Smelt smøret. Bland melken i smøret og varm opp blandingen til den er lunken (ca. 37°C). Ha litt av smørmelken i bakebollen og løs opp gjæren i dette. Tilsett resten av smørmelken, lett sammenpisket egg og sukker. Begynn så å blande i det meste av melet og elt deigen til den blir glatt og smidig. La deigen heve tildekket i ca 40 minutter.
Kjevle ut deigen på lett melet bakebord til en rektangulær leiv som er ca 1 cm tykk. Smør på mykt smør. Dryss over sukker og så et tykt lag vaniljesukker.
Rull leiven sammen fra langsiden til en fast rull. Skjær rullen i skiver som legges på bakepapirdekkede stekeplater (det skal bli ca. 30 stk). Etterhev bollene i 20 minutter.
Pisk egget lett sammen med litt vann og pensle over bollene. Dryss over perlesukker.
Stek bollene midt i ovnen ved 225°C i ca. 10 minutter til de er gylne. Avkjøl bollene på rist.