rask

Fjord1s sveler

30 min

Fjord1s sveler var først å finne om bord på fergeselskapets ruter i Møre og Romsdal i 1971. Opprinnelig var svelene et dugnadsprosjekt fra de ansatte, men med årene utviklet skikken seg til et forventet serveringstilbud blant passasjerene. Fjord1s svelerøre er i dag landets mest kjente – så kjent at man kan kjøpe krus med oppskriften trykket på om bord på båtene.

Fergeselskapets matfaglig ansvarlig Anne Myklebostad opplyser til Godt at Fjord1 årlig selger en million sveler. De fleste velger smørkrem som tilbehør, men svelene kan også serveres med brunost.

Her er oppskriften på svelene du får om bord, samt smørkremen. Den gir cirka 20 sveler og du kan gjerne lage røren kvelden i forveien.

4144 har lagret denne
Nystekte sveler på takke
Foto: Fjord1

Fjord1s sveler var først å finne om bord på fergeselskapets ruter i Møre og Romsdal i 1971. Opprinnelig var svelene et dugnadsprosjekt fra de ansatte, men med årene utviklet skikken seg til et forventet serveringstilbud blant passasjerene. Fjord1s svelerøre er i dag landets mest kjente – så kjent at man kan kjøpe krus med oppskriften trykket på om bord på båtene.

Fergeselskapets matfaglig ansvarlig Anne Myklebostad opplyser til Godt at Fjord1 årlig selger en million sveler. De fleste velger smørkrem som tilbehør, men svelene kan også serveres med brunost.

Her er oppskriften på svelene du får om bord, samt smørkremen. Den gir cirka 20 sveler og du kan gjerne lage røren kvelden i forveien.

4144 har lagret denne

Ingredienser

6
porsjoner
  • 4 stk egg
  • 250 g sukker
  • 125 g smør
  • 1 l kulturmelk
  • 750 g hvetemel
  • 1.3 ss natron

Smørkrem

  • 190 g smør
  • 125 g sukker
  • 190 g melis

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 4 stk egg
  • 250 g sukker
  • 125 g smør
  • 1 l kulturmelk
  • 750 g hvetemel
  • 1.3 ss natron

Smørkrem

  • 190 g smør
  • 125 g sukker
  • 190 g melis
Pisk egg og sukker til eggedosis.
Smelt smøret og bland inn i eggedosisen.
Ha i kulturmelken.
Bland inn hvetemelet litt av gangen. Og tilsett natron til sist.
La røren svelle litt før du steker den i en panne eller på takke.
woman cooking

Bon appetit!

Pisk egg og sukker til eggedosis.
Smelt smøret og bland inn i eggedosisen.
Ha i kulturmelken.
Bland inn hvetemelet litt av gangen. Og tilsett natron til sist.
La røren svelle litt før du steker den i en panne eller på takke.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?