Fjord1s sveler
Fjord1s sveler var først å finne om bord på fergeselskapets ruter i Møre og Romsdal i 1971. Opprinnelig var svelene et dugnadsprosjekt fra de ansatte, men med årene utviklet skikken seg til et forventet serveringstilbud blant passasjerene. Fjord1s svelerøre er i dag landets mest kjente – så kjent at man kan kjøpe krus med oppskriften trykket på om bord på båtene.
Fergeselskapets matfaglig ansvarlig Anne Myklebostad opplyser til Godt at Fjord1 årlig selger en million sveler. De fleste velger smørkrem som tilbehør, men svelene kan også serveres med brunost.
Her er oppskriften på svelene du får om bord, samt smørkremen. Den gir cirka 20 sveler og du kan gjerne lage røren kvelden i forveien.
Fjord1s sveler var først å finne om bord på fergeselskapets ruter i Møre og Romsdal i 1971. Opprinnelig var svelene et dugnadsprosjekt fra de ansatte, men med årene utviklet skikken seg til et forventet serveringstilbud blant passasjerene. Fjord1s svelerøre er i dag landets mest kjente – så kjent at man kan kjøpe krus med oppskriften trykket på om bord på båtene.
Fergeselskapets matfaglig ansvarlig Anne Myklebostad opplyser til Godt at Fjord1 årlig selger en million sveler. De fleste velger smørkrem som tilbehør, men svelene kan også serveres med brunost.
Her er oppskriften på svelene du får om bord, samt smørkremen. Den gir cirka 20 sveler og du kan gjerne lage røren kvelden i forveien.
Ingredienser
- 4 stk egg
- 250 g sukker
- 125 g smør
- 1 l kulturmelk
- 750 g hvetemel
- 1.3 ss natron
Smørkrem
- 190 g smør
- 125 g sukker
- 190 g melis
Slik gjør du:
- 4 stk egg
- 250 g sukker
- 125 g smør
- 1 l kulturmelk
- 750 g hvetemel
- 1.3 ss natron
Smørkrem
- 190 g smør
- 125 g sukker
- 190 g melis
