Har du grunndeigen i orden er det bare fantasien som setter grenser for hvilken gjærbakst du kan trylle frem. Denne deigen lager du helst på kjøkkenmaskin, for det skal mye elting til.
Har du grunndeigen i orden er det bare fantasien som setter grenser for hvilken gjærbakst du kan trylle frem. Denne deigen lager du helst på kjøkkenmaskin, for det skal mye elting til.
Smuldre gjæren sammen med det tørre i en bakebolle.
Tilsett melk og kjør først deigen ved lav hastighet i omtrent fem minutter til alt er godt blandet.
Øk hastigheten til middels og tilsett smøret litt etter litt. Kjør deigen videre i omtrent 10 minutter. Øk hastigheten ytterligere og kjør til deigen blir helt blank, smidig, lun og elastisk (og veldig deilig å ta på), det tar omtrent 10 minutter til.
Dekk til bollen med plastfilm og kjøkkenklede. La deigen heve til dobbel størrelse.
Bon appetit!
Smuldre gjæren sammen med det tørre i en bakebolle.
Tilsett melk og kjør først deigen ved lav hastighet i omtrent fem minutter til alt er godt blandet.
Øk hastigheten til middels og tilsett smøret litt etter litt. Kjør deigen videre i omtrent 10 minutter. Øk hastigheten ytterligere og kjør til deigen blir helt blank, smidig, lun og elastisk (og veldig deilig å ta på), det tar omtrent 10 minutter til.
Dekk til bollen med plastfilm og kjøkkenklede. La deigen heve til dobbel størrelse.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto