Grunndeig for søt gjærbakst

1 h
Lagret av 159 brukere
tre bærboller med melissukker
Lagret av 159 brukere

Ingredienser

6
porsjoner
  • 5 dl melk, romtemperert
  • 50 g gjær
  • 1 kg hvetemel
  • 200 g sukker
  • 2 g kardemomme
  • 0.5 ts salt
  • 200 g smør, romtemperert

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 5 dl melk, romtemperert
  • 50 g gjær
  • 1 kg hvetemel
  • 200 g sukker
  • 2 g kardemomme
  • 0.5 ts salt
  • 200 g smør, romtemperert
Smuldre gjæren sammen med det tørre i en bakebolle.
Tilsett melk og kjør først deigen ved lav hastighet i omtrent fem minutter til alt er godt blandet.
Øk hastigheten til middels og tilsett smøret litt etter litt. Kjør deigen videre i omtrent 10 minutter. Øk hastigheten ytterligere og kjør til deigen blir helt blank, smidig, lun og elastisk (og veldig deilig å ta på), det tar omtrent 10 minutter til.
Dekk til bollen med plastfilm og kjøkkenklede. La deigen heve til dobbel størrelse.
woman cooking

Bon appetit!

Smuldre gjæren sammen med det tørre i en bakebolle.
Tilsett melk og kjør først deigen ved lav hastighet i omtrent fem minutter til alt er godt blandet.
Øk hastigheten til middels og tilsett smøret litt etter litt. Kjør deigen videre i omtrent 10 minutter. Øk hastigheten ytterligere og kjør til deigen blir helt blank, smidig, lun og elastisk (og veldig deilig å ta på), det tar omtrent 10 minutter til.
Dekk til bollen med plastfilm og kjøkkenklede. La deigen heve til dobbel størrelse.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?