rask

Det søte livs lapper

20 min

Lapper er alltid populære og veldig raske å lage. Lapper med kefir inneholder dessuten lite fett som gjør at de egner seg godt som hverdagskos. Server gjerne lappene med hjemmelaget syltetøy ved siden av.

Hornsalt har en karakteristisk lukt og smak,og kan fint sløyfes om du liker lappene best uten. Oppskriften gir cirka 25 lapper.

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv

1463 har lagret denne
Lapper og hjemmelaget syltetøy
Foto: Kristine Ilstad

Lapper er alltid populære og veldig raske å lage. Lapper med kefir inneholder dessuten lite fett som gjør at de egner seg godt som hverdagskos. Server gjerne lappene med hjemmelaget syltetøy ved siden av.

Hornsalt har en karakteristisk lukt og smak,og kan fint sløyfes om du liker lappene best uten. Oppskriften gir cirka 25 lapper.

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv

1463 har lagret denne
8
porsjoner
  • 4 dl kefir
  • 5 ss sukker
  • 2 stk egg
  • 1 ts natron
  • 1 ts hornsalt, kan sløyfes
  • 4 dl hvetemel
Unngå at skjermen går i dvale
  • 4 dl kefir
  • 5 ss sukker
  • 2 stk egg
  • 1 ts natron
  • 1 ts hornsalt, kan sløyfes
  • 4 dl hvetemel
Visp sammen kefir, sukker og egg.
Sikt natron og hornsalt med hvetemelet og ha dette deretter i bollen. Bland alt raskt sammen til en klumpfri røre.
Varm opp en teflonbelagt stekepanne og stek passe store lapper på middels varme (ca. 3-4 stk om gangen). La lappene steke et par minutter så de blir gylne på undersiden før du snur dem med en stekespade og steker et par minutter på den andre siden også. Det er ikke nødvendig med fett i stekepannen. Lappene sveller litt opp under stekingen.
Varm opp en teflonbelagt stekepanne og stek passe store lapper på middels varme (ca.  3-4 stk om gangen). La lappene steke et par minutter så de blir gylne på undersiden før du snur dem med en stekespade og steker et par minutter på den andre siden også. Det er ikke nødvendig med fett i stekepannen. Lappene sveller litt opp under stekingen.
Server nystekte lapper med hjemmelaget syltetøy ved siden av. Rørte jordbær smaker nydelig til lappene.
Server nystekte lapper med hjemmelaget syltetøy ved siden av. Rørte jordbær smaker nydelig til lappene.
Det gjør hjemmelaget blåbærsyltetøy også!
Det gjør hjemmelaget blåbærsyltetøy også!

Tips

Sjokoladelapper lager du enkelt ved å blande en liten håndfull sjokoladebiter i deigen. Dryss i tillegg noen oppå lappene mens de steker og før du snur dem.
Sjokoladelapper lager du enkelt ved å blande en liten håndfull sjokoladebiter i deigen. Dryss i tillegg noen oppå lappene mens de steker og før du snur dem.
woman cooking

Bon appetit!

Visp sammen kefir, sukker og egg.
Sikt natron og hornsalt med hvetemelet og ha dette deretter i bollen. Bland alt raskt sammen til en klumpfri røre.
Varm opp en teflonbelagt stekepanne og stek passe store lapper på middels varme (ca. 3-4 stk om gangen). La lappene steke et par minutter så de blir gylne på undersiden før du snur dem med en stekespade og steker et par minutter på den andre siden også. Det er ikke nødvendig med fett i stekepannen. Lappene sveller litt opp under stekingen.
Varm opp en teflonbelagt stekepanne og stek passe store lapper på middels varme (ca.  3-4 stk om gangen). La lappene steke et par minutter så de blir gylne på undersiden før du snur dem med en stekespade og steker et par minutter på den andre siden også. Det er ikke nødvendig med fett i stekepannen. Lappene sveller litt opp under stekingen.
Server nystekte lapper med hjemmelaget syltetøy ved siden av. Rørte jordbær smaker nydelig til lappene.
Server nystekte lapper med hjemmelaget syltetøy ved siden av. Rørte jordbær smaker nydelig til lappene.
Det gjør hjemmelaget blåbærsyltetøy også!
Det gjør hjemmelaget blåbærsyltetøy også!

Tips

Sjokoladelapper lager du enkelt ved å blande en liten håndfull sjokoladebiter i deigen. Dryss i tillegg noen oppå lappene mens de steker og før du snur dem.
Sjokoladelapper lager du enkelt ved å blande en liten håndfull sjokoladebiter i deigen. Dryss i tillegg noen oppå lappene mens de steker og før du snur dem.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?