Fylte horn er kjempegodt enten de er grove, fine og fylt med søtt eller salt.I tillegg til å smake godt nystekte egner de seg også ypperlig til frysing.
Perfekt til å ta med til piknik i parken, på tur eller til late dager på stranden.
Her har jeg laget horn av en søt hvetedeig og brukt hjemmelaget eplemos som fyll. Deilig!
Fylte horn er kjempegodt enten de er grove, fine og fylt med søtt eller salt.I tillegg til å smake godt nystekte egner de seg også ypperlig til frysing.
Perfekt til å ta med til piknik i parken, på tur eller til late dager på stranden.
Her har jeg laget horn av en søt hvetedeig og brukt hjemmelaget eplemos som fyll. Deilig!
Hell melken i en kasserolle, ha i kardemommen og varm det fingervarmt til ca. 38 grader. Smuldre gjæren i en bolle og løs den opp i melk, sukker, salt og egg. Ha i litt og litt mel om gangen i røren og elt til du får en smidig og glatt deig i ca. 7 minutter. Tilsett smøret i terninger og elt videre i ca. 7 minutter. Legg et kjøkkenhåndkle over bollen og la deigen heve i ca 45-60 minutter, eller til den har blitt dobbelt så stor.
Når deigen er ferdig hevet hvelves den over på et melet bord og deles i to like store deler. Kjevle hver del ut til en sirkel og del hver sirkel i 8 deler. Legg ca en teskje avkjølt eplemos nær den brede kanten på hver del.
Brett den brede kanten over eplefyllet og rull videre til deigen har form som et horn. Legg hornene på en bakepapirkledt stekeplate. Gjenta prosessen med resten av deigen. La hornene etterheve i ca 45 minutter og forvarm stekeovnen til 220 grader. Pensle hornene med egg og strø over perlesukker. Sett stekebrettet midt i ovnen og stek hornene i 10-12 minutter.
LAG EPLEMOS: Skrell eplene og fjern stilk og kjernehus. Del eplene opp i mindre biter og legg dem i en kasserolle sammen med vann. Kok eplene til de har blitt møre og begynner å miste formen. Smak til med sukker, hvor mye du behøver avhenger av hvor søte eller sure eplene er. Smak til slutt til med kanel og la eplemosen avkjøle.
Bon appetit!
Hell melken i en kasserolle, ha i kardemommen og varm det fingervarmt til ca. 38 grader. Smuldre gjæren i en bolle og løs den opp i melk, sukker, salt og egg. Ha i litt og litt mel om gangen i røren og elt til du får en smidig og glatt deig i ca. 7 minutter. Tilsett smøret i terninger og elt videre i ca. 7 minutter. Legg et kjøkkenhåndkle over bollen og la deigen heve i ca 45-60 minutter, eller til den har blitt dobbelt så stor.
Når deigen er ferdig hevet hvelves den over på et melet bord og deles i to like store deler. Kjevle hver del ut til en sirkel og del hver sirkel i 8 deler. Legg ca en teskje avkjølt eplemos nær den brede kanten på hver del.
Brett den brede kanten over eplefyllet og rull videre til deigen har form som et horn. Legg hornene på en bakepapirkledt stekeplate. Gjenta prosessen med resten av deigen. La hornene etterheve i ca 45 minutter og forvarm stekeovnen til 220 grader. Pensle hornene med egg og strø over perlesukker. Sett stekebrettet midt i ovnen og stek hornene i 10-12 minutter.
LAG EPLEMOS: Skrell eplene og fjern stilk og kjernehus. Del eplene opp i mindre biter og legg dem i en kasserolle sammen med vann. Kok eplene til de har blitt møre og begynner å miste formen. Smak til med sukker, hvor mye du behøver avhenger av hvor søte eller sure eplene er. Smak til slutt til med kanel og la eplemosen avkjøle.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto