Lussekatter
Lussekatter hører til på Luciadagen! Disse saftige lussekattene lages med safran og har selvfølgelig rosin i snurrene.
Safran er kjent som et av de mest kostbare krydderne som finnes, men til denne deigen trenger du kun 1 gram safran. Du får kjøpt safran hos velassorterte dagligvarehandler og apotek.
Gurkemeie kan erstatte safran for å få den fine, gule fargen, men lussekattene smaker selvfølgelig best med safran i deigen.
Lussekattene kan fryses og så tines i ovnen på lav varme i noen få minutter rett før servering.
Lussekatter hører til på Luciadagen! Disse saftige lussekattene lages med safran og har selvfølgelig rosin i snurrene.
Safran er kjent som et av de mest kostbare krydderne som finnes, men til denne deigen trenger du kun 1 gram safran. Du får kjøpt safran hos velassorterte dagligvarehandler og apotek.
Gurkemeie kan erstatte safran for å få den fine, gule fargen, men lussekattene smaker selvfølgelig best med safran i deigen.
Lussekattene kan fryses og så tines i ovnen på lav varme i noen få minutter rett før servering.
Ingredienser
- 3.5 dl melk
- 1 stk egg
- 1 ts kardemomme
- 1 pakke gjær
- 100 g sukker
- 1 g safran
- 150 g meierismør, mykt
- 750 g hvetemel, + litt ekstra til utbaking
- egg, sammenpisket, til pensling
- rosiner, til pynt
Slik gjør du:
- 3.5 dl melk
- 1 stk egg
- 1 ts kardemomme
- 1 pakke gjær
- 100 g sukker
- 1 g safran
- 150 g meierismør, mykt
- 750 g hvetemel, + litt ekstra til utbaking
- egg, sammenpisket, til pensling
- rosiner, til pynt
Slik former du lussekatter

Bon appetit!
Slik former du lussekatter