Det var i bydelen Belém mye startet, både de store oppdagelsene og skapelsen av det klassiske bakverket, pastéis de Nata. Eller pastéis de Belém som kakene kalles der vest i byen. Ingen kommer fra en munnfull av den portugisiske godsaken uten å drømme om Pastéis de Nata etterpå.
Det var i bydelen Belém mye startet, både de store oppdagelsene og skapelsen av det klassiske bakverket, pastéis de Nata. Eller pastéis de Belém som kakene kalles der vest i byen. Ingen kommer fra en munnfull av den portugisiske godsaken uten å drømme om Pastéis de Nata etterpå.
Forvarm stekeovnen til 240 grader - 230 grader for varmluft. Sett inn et stekebrett.
Smør 8 hull i et vanlig muffinsbrett, eventuelt 8 enkle former, og legg smurt matpapir i bunnen.
Skjær av 8 cirka 1 cm brede strimler fra bredsiden av butterdeigen. Rull dem sammen som hjul. Legg dem ned og klapp dem flate. Trykk ut sirkler, 5 cm i diameter.
Kjevle resten av deigen ut til en 2 mm tykk leiv.
Skjær av 8 strimler, cirka 4 cm brede og 25 cm lange.
Kle sidene av de smurte muffinsformene løst med disse strimlene og legg sirklene i bunnen. Trykk kantene godt sammen med fingrene.
La dem stå kaldt i 20 minutter før du prikker bunnen med en gaffel.
I mellomtiden tar du fløte, melk, vaniljestang som deles på langs og sukker i en kasserolle og varmer forsiktig opp til rett under kokepunktet.
Ta kasserollen av varmen.
Fjern vaniljestangen og skrap frøene oppi melk/fløteblandingen.
Visp eggeplommene og ha melk/fløteblandingen oppi. Sil over i en mugge.
Hell vaniljekremen oppi kakeformene og dryss melis over.
Stek kakene i 25 minutter på stekebrettet i ovnen, til vaniljekremen har blåst seg opp og er blitt karamellisert flekkvis.
Butterdeigen skal være gyllenbrun.
Avkjøl 10 minutter før du løfter kakene ut av formene.
Server straks til god kaffe.
Bon appetit!
Forvarm stekeovnen til 240 grader - 230 grader for varmluft. Sett inn et stekebrett.
Smør 8 hull i et vanlig muffinsbrett, eventuelt 8 enkle former, og legg smurt matpapir i bunnen.
Skjær av 8 cirka 1 cm brede strimler fra bredsiden av butterdeigen. Rull dem sammen som hjul. Legg dem ned og klapp dem flate. Trykk ut sirkler, 5 cm i diameter.
Kjevle resten av deigen ut til en 2 mm tykk leiv.
Skjær av 8 strimler, cirka 4 cm brede og 25 cm lange.
Kle sidene av de smurte muffinsformene løst med disse strimlene og legg sirklene i bunnen. Trykk kantene godt sammen med fingrene.
La dem stå kaldt i 20 minutter før du prikker bunnen med en gaffel.
I mellomtiden tar du fløte, melk, vaniljestang som deles på langs og sukker i en kasserolle og varmer forsiktig opp til rett under kokepunktet.
Ta kasserollen av varmen.
Fjern vaniljestangen og skrap frøene oppi melk/fløteblandingen.
Visp eggeplommene og ha melk/fløteblandingen oppi. Sil over i en mugge.
Hell vaniljekremen oppi kakeformene og dryss melis over.
Stek kakene i 25 minutter på stekebrettet i ovnen, til vaniljekremen har blåst seg opp og er blitt karamellisert flekkvis.
Butterdeigen skal være gyllenbrun.
Avkjøl 10 minutter før du løfter kakene ut av formene.