Vørterbrød

1 h
Lagret av 20 brukere
Vørterbrød
Lagret av 20 brukere

Ingredienser

8
porsjoner
  • 50 g gjær
  • 5 dl vørterøl
  • 1 ts salt
  • 1 ts anis
  • 0.5 ts pepper
  • 0.5 ts nellik
  • 1.5 dl sirup
  • 0.5 kg sammalt rug, fint
  • 2 dl rosiner
  • 0.5 kg hvetemel
  • 1 egg

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 50 g gjær
  • 5 dl vørterøl
  • 1 ts salt
  • 1 ts anis
  • 0.5 ts pepper
  • 0.5 ts nellik
  • 1.5 dl sirup
  • 0.5 kg sammalt rug, fint
  • 2 dl rosiner
  • 0.5 kg hvetemel
  • 1 egg
Rør ut gjæren i lunkent øl. Tilsett mel og krydder. Arbeid en fast deig, men hold igjen litt hvetemel til utbaking. La deigen heve tildekket en time. Elt godt og lag to runde eller avlange brød. Etterhev. Pensle med egg og dryss med nøtter og rosiner.
Stek på nederste rille ved 180 grader cirka 30 minutter. Avkjøl på bakerist.
woman cooking

Bon appetit!

Rør ut gjæren i lunkent øl. Tilsett mel og krydder. Arbeid en fast deig, men hold igjen litt hvetemel til utbaking. La deigen heve tildekket en time. Elt godt og lag to runde eller avlange brød. Etterhev. Pensle med egg og dryss med nøtter og rosiner.
Stek på nederste rille ved 180 grader cirka 30 minutter. Avkjøl på bakerist.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?