Vørterbrød

60 min

Anis er et krydder vi fortrinnsvis bruker til vørterbrød. Denne europeiske anisen ser ut som karve. Likevel vil de fleste kjenne duften, den er umiskjennelig, lakrisaktige Kongen av Danmark.
Kilde: Stavanger Aftenblad

21 har lagret denne
Vørterbrød

Anis er et krydder vi fortrinnsvis bruker til vørterbrød. Denne europeiske anisen ser ut som karve. Likevel vil de fleste kjenne duften, den er umiskjennelig, lakrisaktige Kongen av Danmark.
Kilde: Stavanger Aftenblad

21 har lagret denne
8
porsjoner
  • 50 g gjær
  • 5 dl vørterøl
  • 1 ts salt
  • 1 ts anis
  • 0.5 ts pepper
  • 0.5 ts nellik
  • 1.5 dl sirup
  • 0.5 kg sammalt rug, fint
  • 2 dl rosiner
  • 0.5 kg hvetemel
  • 1 egg
Unngå at skjermen går i dvale
  • 50 g gjær
  • 5 dl vørterøl
  • 1 ts salt
  • 1 ts anis
  • 0.5 ts pepper
  • 0.5 ts nellik
  • 1.5 dl sirup
  • 0.5 kg sammalt rug, fint
  • 2 dl rosiner
  • 0.5 kg hvetemel
  • 1 egg
Rør ut gjæren i lunkent øl. Tilsett mel og krydder. Arbeid en fast deig, men hold igjen litt hvetemel til utbaking. La deigen heve tildekket en time. Elt godt og lag to runde eller avlange brød. Etterhev. Pensle med egg og dryss med nøtter og rosiner.
Stek på nederste rille ved 180 grader cirka 30 minutter. Avkjøl på bakerist.
woman cooking

Bon appetit!

Rør ut gjæren i lunkent øl. Tilsett mel og krydder. Arbeid en fast deig, men hold igjen litt hvetemel til utbaking. La deigen heve tildekket en time. Elt godt og lag to runde eller avlange brød. Etterhev. Pensle med egg og dryss med nøtter og rosiner.
Stek på nederste rille ved 180 grader cirka 30 minutter. Avkjøl på bakerist.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?