Byggbrød
1 h
Et saftig og rustikk byggbrød. Smaker ekstra godt og er svært holdbart.
Kilde: Opplysningskontoret for brød og korn
Lagret av 77 brukere
Et saftig og rustikk byggbrød. Smaker ekstra godt og er svært holdbart.
Kilde: Opplysningskontoret for brød og korn
Lagret av 77 brukere
Ingredienser
8
porsjoner
- 5 dl vann
- 500 g byggmel
- 4 dl vann
- 50 g rapsolje
- 700 g hvetemel
- 2 ts salt
- 4 ss sirup
- 50 g gjær
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
- 5 dl vann
- 500 g byggmel
- 4 dl vann
- 50 g rapsolje
- 700 g hvetemel
- 2 ts salt
- 4 ss sirup
- 50 g gjær
Deig 1: Rør byggmelet ut i vannet. La stå i 30 minutter.
Deig 2: Rør vann, olje og sirup inn i den første deigsatsen.
Tilsett mel iblandet tørrgjær og salt og elt deigen ekstra godt sammen.
La den stå lunt og tildekket i ca. 45 minutter.
Former pensles godt og drysses med byggmel.
Arbeid deigen sammen og del den i 3 like store emner.
Form avlange eller runde brød som legges i former eller kurver.
La brødene heve lunt og tildekker i ca. 1 time, til dobbel størrelse.
Forvarm stekeovnen til 220 °C.
Brød i kurv hvelves på ovnsbrett dekket med bakepapir, former settes rett på brettet.
Stek brødene på nederste rille i ca. 40 minutter.
Avkjøl dem over rist.

Bon appetit!
Deig 1: Rør byggmelet ut i vannet. La stå i 30 minutter.
Deig 2: Rør vann, olje og sirup inn i den første deigsatsen.
Tilsett mel iblandet tørrgjær og salt og elt deigen ekstra godt sammen.
La den stå lunt og tildekket i ca. 45 minutter.
Former pensles godt og drysses med byggmel.
Arbeid deigen sammen og del den i 3 like store emner.
Form avlange eller runde brød som legges i former eller kurver.
La brødene heve lunt og tildekker i ca. 1 time, til dobbel størrelse.
Forvarm stekeovnen til 220 °C.
Brød i kurv hvelves på ovnsbrett dekket med bakepapir, former settes rett på brettet.
Stek brødene på nederste rille i ca. 40 minutter.
Avkjøl dem over rist.