Til hovedinnhold

Byggbrød

1 h
7 varer
74
Byggbrød

Et saftig og rustikk byggbrød. Smaker ekstra godt og er svært holdbart.
Kilde: Opplysningskontoret for brød og korn

Ingredienser

8
porsjoner
  • 5 dl vann
  • 500 g byggmel
  • 4 dl vann
  • 50 g rapsolje
  • 700 g hvetemel
  • 2 ts salt
  • 4 ss sirup
  • 50 g gjær

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 5 dl vann
  • 500 g byggmel
  • 4 dl vann
  • 50 g rapsolje
  • 700 g hvetemel
  • 2 ts salt
  • 4 ss sirup
  • 50 g gjær
Deig 1: Rør byggmelet ut i vannet. La stå i 30 minutter.
Deig 2: Rør vann, olje og sirup inn i den første deigsatsen.
Tilsett mel iblandet tørrgjær og salt og elt deigen ekstra godt sammen.
La den stå lunt og tildekket i ca. 45 minutter.
Former pensles godt og drysses med byggmel.
Arbeid deigen sammen og del den i 3 like store emner.
Form avlange eller runde brød som legges i former eller kurver.
La brødene heve lunt og tildekker i ca. 1 time, til dobbel størrelse.
Forvarm stekeovnen til 220 °C.
Brød i kurv hvelves på ovnsbrett dekket med bakepapir, former settes rett på brettet.
Stek brødene på nederste rille i ca. 40 minutter.
Avkjøl dem over rist.
woman cooking

Bon appetit!

Deig 1: Rør byggmelet ut i vannet. La stå i 30 minutter.
Deig 2: Rør vann, olje og sirup inn i den første deigsatsen.
Tilsett mel iblandet tørrgjær og salt og elt deigen ekstra godt sammen.
La den stå lunt og tildekket i ca. 45 minutter.
Former pensles godt og drysses med byggmel.
Arbeid deigen sammen og del den i 3 like store emner.
Form avlange eller runde brød som legges i former eller kurver.
La brødene heve lunt og tildekker i ca. 1 time, til dobbel størrelse.
Forvarm stekeovnen til 220 °C.
Brød i kurv hvelves på ovnsbrett dekket med bakepapir, former settes rett på brettet.
Stek brødene på nederste rille i ca. 40 minutter.
Avkjøl dem over rist.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?