vegetar

Ankerstokk

1 h
Lagret av 79 brukere
Ankerstokk
Lagret av 79 brukere

Ingredienser

8
porsjoner
  • 125 g hvetemel
  • 125 g sammalt rug, fint
  • 1 ts sukker
  • 1 ts tørrgjær
  • 2 dl vann

Hoveddeig

  • 0.5 l vann
  • 2 ts salt
  • 50 g sirup
  • 1 pakke tørrgjær
  • 400 g hvetemel
  • 400 g sammalt rug, grovt
  • 275 g sammalt hvete
  • 25 g maltekstrakt

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 125 g hvetemel
  • 125 g sammalt rug, fint
  • 1 ts sukker
  • 1 ts tørrgjær
  • 2 dl vann

Hoveddeig

  • 0.5 l vann
  • 2 ts salt
  • 50 g sirup
  • 1 pakke tørrgjær
  • 400 g hvetemel
  • 400 g sammalt rug, grovt
  • 275 g sammalt hvete
  • 25 g maltekstrakt
Elt sammen til bløt deig.
La stå på kjøkkenbenken og surne, helst i to dager.

Hoveddeig

Bland surdeigen med resten av ingrediensene og kjør i kjøkkenmaskin.
Elt godt til smidig deig.
Del i tre eller fire klumper.
La hvile på kjøkkenbenken et kvarters tid.
Bak ut brødene og legg på smurt stekeplate, med et par centimeters mellomrom.
La stå i en times tid og heve, så «vokser de seg sammen».
Stek på 190 grader i 45 minutter, ha gjerne vann i ildfast skål nederst i ovnen.
Skru opp varmen til 220 grader og stek i 10–15 minutter til.
La hvile minst et kvarters tid før du skjærer i brødene.
woman cooking

Bon appetit!

Elt sammen til bløt deig.
La stå på kjøkkenbenken og surne, helst i to dager.

Hoveddeig

Bland surdeigen med resten av ingrediensene og kjør i kjøkkenmaskin.
Elt godt til smidig deig.
Del i tre eller fire klumper.
La hvile på kjøkkenbenken et kvarters tid.
Bak ut brødene og legg på smurt stekeplate, med et par centimeters mellomrom.
La stå i en times tid og heve, så «vokser de seg sammen».
Stek på 190 grader i 45 minutter, ha gjerne vann i ildfast skål nederst i ovnen.
Skru opp varmen til 220 grader og stek i 10–15 minutter til.
La hvile minst et kvarters tid før du skjærer i brødene.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?