Til hovedinnhold

Syrekake fra Ryfylke

1 h

Denne oppskriften på syrekake fra Ryfylke er et minste felles multiplum av opprinnelige ingredienser. Surdeigen er erstattet av gjær, men potetene er med.

Kilde: Stavanger Aftenblad

Lagret av 55 brukere
Syrekake fra Ryfylke
Foto: Jonas Haarr Friestad

Denne oppskriften på syrekake fra Ryfylke er et minste felles multiplum av opprinnelige ingredienser. Surdeigen er erstattet av gjær, men potetene er med.

Kilde: Stavanger Aftenblad

Lagret av 55 brukere

Ingredienser

8
porsjoner
  • 5 stk poteter, kokt
  • 25 g gjær
  • 5 dl vann, lunkent
  • 3 dl kulturmelk
  • 1 dl sirup, lys
  • 3 ss sukker
  • 1 ts salt
  • 2 dl sammalt rug, fint
  • 1.5 l hvetemel

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 5 stk poteter, kokt
  • 25 g gjær
  • 5 dl vann, lunkent
  • 3 dl kulturmelk
  • 1 dl sirup, lys
  • 3 ss sukker
  • 1 ts salt
  • 2 dl sammalt rug, fint
  • 1.5 l hvetemel
Mos po­te­te­ne. Rør ut gjæ­ren i lun­kent vann og melk.
Bland en løs deig av alle in­gre­di­en­se­ne, men bare halv­par­ten av hve­te­me­let.
La dei­gen heve i bol­len på lun plass cir­ka 1 time.
Ha ut dei­gen på me­let ba­ke­bord. Kna i så mye mer hve­te­mel at dei­gen blir lett å jobbe med.
Hev vi­de­re cir­ka 20 mi­nut­ter.
Slå opp tyk­ke, run­de ka­ker som er ca. 2 ½ cm tyk­ke. Hev til dobbel størrelse.
Stek på svak var­me på hel­le.
Snu og steik på alle kan­ter slik at ikke syrekaken blir rå inni. Av­kjøl på rist.
Spis nysteikt med smør og suk­ker på el­ler i mid­ten.
woman cooking

Bon appetit!

Mos po­te­te­ne. Rør ut gjæ­ren i lun­kent vann og melk.
Bland en løs deig av alle in­gre­di­en­se­ne, men bare halv­par­ten av hve­te­me­let.
La dei­gen heve i bol­len på lun plass cir­ka 1 time.
Ha ut dei­gen på me­let ba­ke­bord. Kna i så mye mer hve­te­mel at dei­gen blir lett å jobbe med.
Hev vi­de­re cir­ka 20 mi­nut­ter.
Slå opp tyk­ke, run­de ka­ker som er ca. 2 ½ cm tyk­ke. Hev til dobbel størrelse.
Stek på svak var­me på hel­le.
Snu og steik på alle kan­ter slik at ikke syrekaken blir rå inni. Av­kjøl på rist.
Spis nysteikt med smør og suk­ker på el­ler i mid­ten.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?