Syrekake fra Ryfylke
60 min
Denne oppskriften på syrekake fra Ryfylke er et minste felles multiplum av opprinnelige ingredienser. Surdeigen er erstattet av gjær, men potetene er med.
Kilde: Stavanger Aftenblad
55 har lagret denne
Foto: Jonas Haarr Friestad
Denne oppskriften på syrekake fra Ryfylke er et minste felles multiplum av opprinnelige ingredienser. Surdeigen er erstattet av gjær, men potetene er med.
Kilde: Stavanger Aftenblad
55 har lagret denne
8
porsjoner
- 5 stk poteter, kokt
- 25 g gjær
- 5 dl vann, lunkent
- 3 dl kulturmelk
- 1 dl sirup, lys
- 3 ss sukker
- 1 ts salt
- 2 dl sammalt rug, fint
- 1.5 l hvetemel
Unngå at skjermen går i dvale
- 5 stk poteter, kokt
- 25 g gjær
- 5 dl vann, lunkent
- 3 dl kulturmelk
- 1 dl sirup, lys
- 3 ss sukker
- 1 ts salt
- 2 dl sammalt rug, fint
- 1.5 l hvetemel
Mos potetene. Rør ut gjæren i lunkent vann og melk.
Bland en løs deig av alle ingrediensene, men bare halvparten av hvetemelet.
La deigen heve i bollen på lun plass cirka 1 time.
Ha ut deigen på melet bakebord. Kna i så mye mer hvetemel at deigen blir lett å jobbe med.
Hev videre cirka 20 minutter.
Slå opp tykke, runde kaker som er ca. 2 ½ cm tykke. Hev til dobbel størrelse.
Stek på svak varme på helle.
Snu og steik på alle kanter slik at ikke syrekaken blir rå inni. Avkjøl på rist.
Spis nysteikt med smør og sukker på eller i midten.

Bon appetit!
Mos potetene. Rør ut gjæren i lunkent vann og melk.
Bland en løs deig av alle ingrediensene, men bare halvparten av hvetemelet.
La deigen heve i bollen på lun plass cirka 1 time.
Ha ut deigen på melet bakebord. Kna i så mye mer hvetemel at deigen blir lett å jobbe med.
Hev videre cirka 20 minutter.
Slå opp tykke, runde kaker som er ca. 2 ½ cm tykke. Hev til dobbel størrelse.
Stek på svak varme på helle.
Snu og steik på alle kanter slik at ikke syrekaken blir rå inni. Avkjøl på rist.
Spis nysteikt med smør og sukker på eller i midten.