Ida Gran-Jansens sjokoladebrød med Nutella
Bakeblogger Ida Gran-Jansen lager sjokoladebrød og serverer det med Nutella.
Du kan gjerne sette deigen kvelden før, og gjøre det ferdig dagen etter, så har du ferskt sjokoladebrød til en sen frokost. Det skal nemlig heve i minst tolv timer, og så stekes i jerngryte - men dette sjokoladebrødet er innsatsen verdt. Den lange hevetiden gjør at det blir lett og luftig på innsiden, og jerngryten gir brødet en skikkelig sprø skorpe.
Oppskriften viser Ida i programmet "Idas fristelser" på TV6. For video av fremgangsmåte og andre baketips - se alle episodene her.
Foto: Rune Bendiksen/TV3
Bakeblogger Ida Gran-Jansen lager sjokoladebrød og serverer det med Nutella.
Du kan gjerne sette deigen kvelden før, og gjøre det ferdig dagen etter, så har du ferskt sjokoladebrød til en sen frokost. Det skal nemlig heve i minst tolv timer, og så stekes i jerngryte - men dette sjokoladebrødet er innsatsen verdt. Den lange hevetiden gjør at det blir lett og luftig på innsiden, og jerngryten gir brødet en skikkelig sprø skorpe.
Oppskriften viser Ida i programmet "Idas fristelser" på TV6. For video av fremgangsmåte og andre baketips - se alle episodene her.
Foto: Rune Bendiksen/TV3
Ingredienser
- 500 g hvetemel
- 0.25 ts tørrgjær
- 0.5 ts salt
- 1 ss luftigere bakst
- 100 g melkesjokolade
- 4 dl vann, Lunkent
- 1 ss smør, smeltet
Slik gjør du:
- 500 g hvetemel
- 0.25 ts tørrgjær
- 0.5 ts salt
- 1 ss luftigere bakst
- 100 g melkesjokolade
- 4 dl vann, Lunkent
- 1 ss smør, smeltet
