Til hovedinnhold

Ida Gran-Jansens sjokoladebrød med Nutella

15 h 30 min

Bakeblogger Ida Gran-Jansen lager sjokoladebrød og serverer det med Nutella. 

Du kan gjerne sette deigen kvelden før, og gjøre det ferdig dagen etter, så har du ferskt sjokoladebrød til en sen frokost. Det skal nemlig heve i minst tolv timer, og så stekes i jerngryte - men dette sjokoladebrødet er innsatsen verdt. Den lange hevetiden gjør at det blir lett og luftig på innsiden, og jerngryten gir brødet en skikkelig sprø skorpe.

Oppskriften viser Ida i programmet "Idas fristelser" på TV6.  For video av fremgangsmåte og andre baketips - se alle episodene her.
Foto: Rune Bendiksen/TV3

Lagret av 124 brukere
Ida Gran-Jansens sjokoladebrød med Nutella

Bakeblogger Ida Gran-Jansen lager sjokoladebrød og serverer det med Nutella. 

Du kan gjerne sette deigen kvelden før, og gjøre det ferdig dagen etter, så har du ferskt sjokoladebrød til en sen frokost. Det skal nemlig heve i minst tolv timer, og så stekes i jerngryte - men dette sjokoladebrødet er innsatsen verdt. Den lange hevetiden gjør at det blir lett og luftig på innsiden, og jerngryten gir brødet en skikkelig sprø skorpe.

Oppskriften viser Ida i programmet "Idas fristelser" på TV6.  For video av fremgangsmåte og andre baketips - se alle episodene her.
Foto: Rune Bendiksen/TV3

Lagret av 124 brukere

Ingredienser

6
porsjoner
  • 500 g hvetemel
  • 0.25 ts tørrgjær
  • 0.5 ts salt
  • 1 ss luftigere bakst
  • 100 g melkesjokolade
  • 4 dl vann, Lunkent
  • 1 ss smør, smeltet

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 500 g hvetemel
  • 0.25 ts tørrgjær
  • 0.5 ts salt
  • 1 ss luftigere bakst
  • 100 g melkesjokolade
  • 4 dl vann, Lunkent
  • 1 ss smør, smeltet
Bland sammen mel, gjær, salt, luftigere bakst og hakket sjokolade i en bolle. Ha salt og gjær på hver side i bollen. Hell vann og smeltet smør i bollen og rør alt sammen.
Dekk bollen med plast og la stå i 12-20 timer på kjøkkenbenken.
Strø mel på kjøkkenbenken og hvelv ut deigen. Brett sidene på deigen innover og form til en stram ball. Smør en bolle med olje og ha deigen oppi. Dekk med kjøkkenhåndkle og la stå i to timer.
Sett en jerngryte inn i ovnen samtidig som du setter den på til 230 grader. Etter 30 minutter tar du gryten ut av ovnen og heller deigen over i gyten. Stek så med lokket på i 30 minutter og deretter 20 minutter uten lokk.
Server nybakt sjokoladebrød med nutella eller annet godt sjokoladepålegg for et skikkelig sjokoladekick.
Server nybakt sjokoladebrød med nutella eller annet godt sjokoladepålegg for et skikkelig sjokoladekick.
woman cooking

Bon appetit!

Bland sammen mel, gjær, salt, luftigere bakst og hakket sjokolade i en bolle. Ha salt og gjær på hver side i bollen. Hell vann og smeltet smør i bollen og rør alt sammen.
Dekk bollen med plast og la stå i 12-20 timer på kjøkkenbenken.
Strø mel på kjøkkenbenken og hvelv ut deigen. Brett sidene på deigen innover og form til en stram ball. Smør en bolle med olje og ha deigen oppi. Dekk med kjøkkenhåndkle og la stå i to timer.
Sett en jerngryte inn i ovnen samtidig som du setter den på til 230 grader. Etter 30 minutter tar du gryten ut av ovnen og heller deigen over i gyten. Stek så med lokket på i 30 minutter og deretter 20 minutter uten lokk.
Server nybakt sjokoladebrød med nutella eller annet godt sjokoladepålegg for et skikkelig sjokoladekick.
Server nybakt sjokoladebrød med nutella eller annet godt sjokoladepålegg for et skikkelig sjokoladekick.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?