Til hovedinnhold
rask

Strawberry shortcakes

30 min

Av og til får jeg lyst å prøve spesialiteter fra andre land og ettersom jeg er svak for britiske tradisjoner falt valget på disse sommerlige kakene. Tea time er et begrep i Storbritannia og er synonymt med et måltid, ofte servert med te. Strawberry shortcake serveres nok aller helst på ettermiddagen og lages på forskjellig vis. Noen ser ut som små bløtkaker, mens min variant er skikkelig smuldrete. 


Bakverket er litt scones, litt kake og litt kjeks og spises gjerne med clotted cream og friske jordbær. Som erstatning for clotted cream (som er en tykk krem) har jeg laget en blanding av kremost og kremfløte, men disse smaker også helt fortreffelig med en klatt godt smør og syltetøy til. De er ikke så enkle å dele så bare legg på godsakene og nyt!

Lagret av 195 brukere
Strawberry shortcakes

Av og til får jeg lyst å prøve spesialiteter fra andre land og ettersom jeg er svak for britiske tradisjoner falt valget på disse sommerlige kakene. Tea time er et begrep i Storbritannia og er synonymt med et måltid, ofte servert med te. Strawberry shortcake serveres nok aller helst på ettermiddagen og lages på forskjellig vis. Noen ser ut som små bløtkaker, mens min variant er skikkelig smuldrete. 


Bakverket er litt scones, litt kake og litt kjeks og spises gjerne med clotted cream og friske jordbær. Som erstatning for clotted cream (som er en tykk krem) har jeg laget en blanding av kremost og kremfløte, men disse smaker også helt fortreffelig med en klatt godt smør og syltetøy til. De er ikke så enkle å dele så bare legg på godsakene og nyt!

Lagret av 195 brukere

Ingredienser

7
porsjoner
  • 300 g finbakstmel, eller hvetemel
  • 1.5 ts bakepulver
  • 140 g smør
  • 100 g sukker
  • 75 ml helmelk
  • 1 klype salt
  • jordbær
  • 1 stk egg

kremfyll

  • 100 g kremost naturell
  • 2 ss melis
  • 2 dl kremfløte, ferdig pisket
  • salt

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 300 g finbakstmel, eller hvetemel
  • 1.5 ts bakepulver
  • 140 g smør
  • 100 g sukker
  • 75 ml helmelk
  • 1 klype salt
  • jordbær
  • 1 stk egg

kremfyll

  • 100 g kremost naturell
  • 2 ss melis
  • 2 dl kremfløte, ferdig pisket
  • salt
Bland sammen mel, bakepulver og salt og hell det ut på bordet.
Skjær smøret i terninger og smuldre det inn i melblandingen.
Tilsett sukkeret og bland sammen.
Skjær smøret i terninger og smuldre det inn i melblandingen.



 Tilsett sukkeret og bland sammen.
Lag en fordypning i blandingen. Ha i egg og melk. Bland så vidt sammen til en deig. Tilsett litt mer mel om nødvendig.
Rull en pølse og skjær opp i 2-3 cm store stykker som stekes av på 220 grader i 10-15 minutter.
Rull en pølse og skjær opp i 2-3 cm store stykker som stekes av på 220 grader i 10-15 minutter.
Pisk krem og bland litt av den piskede kremen med kremosten. Tilsett resten av kremen når du har en glatt blanding.
Serveres lune, rett fra ovnen med krem eller smør, jordbærsyltetøy og friske bær.
woman cooking

Bon appetit!

Bland sammen mel, bakepulver og salt og hell det ut på bordet.
Skjær smøret i terninger og smuldre det inn i melblandingen.
Tilsett sukkeret og bland sammen.
Skjær smøret i terninger og smuldre det inn i melblandingen.



 Tilsett sukkeret og bland sammen.
Lag en fordypning i blandingen. Ha i egg og melk. Bland så vidt sammen til en deig. Tilsett litt mer mel om nødvendig.
Rull en pølse og skjær opp i 2-3 cm store stykker som stekes av på 220 grader i 10-15 minutter.
Rull en pølse og skjær opp i 2-3 cm store stykker som stekes av på 220 grader i 10-15 minutter.
Pisk krem og bland litt av den piskede kremen med kremosten. Tilsett resten av kremen når du har en glatt blanding.
Serveres lune, rett fra ovnen med krem eller smør, jordbærsyltetøy og friske bær.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?