Strawberry shortcakes
Av og til får jeg lyst å prøve spesialiteter fra andre land og ettersom jeg er svak for britiske tradisjoner falt valget på disse sommerlige kakene. Tea time er et begrep i Storbritannia og er synonymt med et måltid, ofte servert med te. Strawberry shortcake serveres nok aller helst på ettermiddagen og lages på forskjellig vis. Noen ser ut som små bløtkaker, mens min variant er skikkelig smuldrete.
Bakverket er litt scones, litt kake og litt kjeks og spises gjerne med clotted cream og friske jordbær. Som erstatning for clotted cream (som er en tykk krem) har jeg laget en blanding av kremost og kremfløte, men disse smaker også helt fortreffelig med en klatt godt smør og syltetøy til. De er ikke så enkle å dele så bare legg på godsakene og nyt!
Av og til får jeg lyst å prøve spesialiteter fra andre land og ettersom jeg er svak for britiske tradisjoner falt valget på disse sommerlige kakene. Tea time er et begrep i Storbritannia og er synonymt med et måltid, ofte servert med te. Strawberry shortcake serveres nok aller helst på ettermiddagen og lages på forskjellig vis. Noen ser ut som små bløtkaker, mens min variant er skikkelig smuldrete.
Bakverket er litt scones, litt kake og litt kjeks og spises gjerne med clotted cream og friske jordbær. Som erstatning for clotted cream (som er en tykk krem) har jeg laget en blanding av kremost og kremfløte, men disse smaker også helt fortreffelig med en klatt godt smør og syltetøy til. De er ikke så enkle å dele så bare legg på godsakene og nyt!
Ingredienser
- 300 g finbakstmel, eller hvetemel
- 1.5 ts bakepulver
- 140 g smør
- 100 g sukker
- 75 ml helmelk
- 1 klype salt
- jordbær
- 1 stk egg
kremfyll
- 100 g kremost naturell
- 2 ss melis
- 2 dl kremfløte, ferdig pisket
- salt
Slik gjør du:
- 300 g finbakstmel, eller hvetemel
- 1.5 ts bakepulver
- 140 g smør
- 100 g sukker
- 75 ml helmelk
- 1 klype salt
- jordbær
- 1 stk egg
kremfyll
- 100 g kremost naturell
- 2 ss melis
- 2 dl kremfløte, ferdig pisket
- salt
Tilsett sukkeret og bland sammen.
Serveres lune, rett fra ovnen med krem eller smør, jordbærsyltetøy og friske bær.

Bon appetit!
Tilsett sukkeret og bland sammen.
Serveres lune, rett fra ovnen med krem eller smør, jordbærsyltetøy og friske bær.