Brødpudding med sitrusfrukt
Brødpudding med sitrusfrukt var en del av menyen i Eidsvoll i 1814. Tjenerskapet serverte da 112 eidsvollsmenn lunsj og tre retters middag hver dag i seks uker - uten elektrisitet og innlagt vann. Lise Finckenhagen har gjenskapt desserten på gammel vis.
Julekake kan erstattes med boller, kanelboller, brioche, vørtekake eller loff. Tilsett da litt rosiner og sukat hvis ønskelig. Bruk helst økologisk sitron og appelsin eller skrubb dem godt i varmt vann før bruk.
Brødpudding med sitrusfrukt var en del av menyen i Eidsvoll i 1814. Tjenerskapet serverte da 112 eidsvollsmenn lunsj og tre retters middag hver dag i seks uker - uten elektrisitet og innlagt vann. Lise Finckenhagen har gjenskapt desserten på gammel vis.
Julekake kan erstattes med boller, kanelboller, brioche, vørtekake eller loff. Tilsett da litt rosiner og sukat hvis ønskelig. Bruk helst økologisk sitron og appelsin eller skrubb dem godt i varmt vann før bruk.
Ingredienser
- 10 skive(r) julekake, mellomstore
- 50 g meierismør, romtemperert
- 3 dl fløte
- 2 dl melk
- 2 stykker egg, store
- 3 stykker eggeplomme
- 100 g sukker
- 1 stk vaniljestang, evt. vaniljesukker
- 1 stk appelsin, revet skall, godt vasket
- 1 stk sitron, revet skall, helst økologisk
- sukker, grovkornet
Slik gjør du:
- 10 skive(r) julekake, mellomstore
- 50 g meierismør, romtemperert
- 3 dl fløte
- 2 dl melk
- 2 stykker egg, store
- 3 stykker eggeplomme
- 100 g sukker
- 1 stk vaniljestang, evt. vaniljesukker
- 1 stk appelsin, revet skall, godt vasket
- 1 stk sitron, revet skall, helst økologisk
- sukker, grovkornet
