Brødpudding med sitrusfrukt var en del av menyen i Eidsvoll i 1814. Tjenerskapet serverte da 112 eidsvollsmenn lunsj og tre retters middag hver dag i seks uker - uten elektrisitet og innlagt vann. Lise Finckenhagen har gjenskapt desserten på gammel vis.
Julekake kan erstattes med boller, kanelboller, brioche, vørtekake eller loff. Tilsett da litt rosiner og sukat hvis ønskelig. Bruk helst økologisk sitron og appelsin eller skrubb dem godt i varmt vann før bruk.
Skjær kakeskivene i store terninger. Bruk en brødform eller ildfast form som rommer ca. 1 ½ l og smør formen med smør. Legg julekaketerningene over i den smurte formen.
Visp sammen fløte, melk, egg, eggeplommer, sukker, frøene fra vaniljestangen, appelsinskall og sitronskall. Hell blandingen over i formen og la det stå i noen minutter slik at brødet får litt tid til å suge til seg eggeblandingen.
Dryss til slutt over litt grovt sukker og bak puddingen ved 180 grader i ca. 30 minutter eller til puddingen har satt seg. Serveres lun.
Bon appetit!
Skjær kakeskivene i store terninger. Bruk en brødform eller ildfast form som rommer ca. 1 ½ l og smør formen med smør. Legg julekaketerningene over i den smurte formen.
Visp sammen fløte, melk, egg, eggeplommer, sukker, frøene fra vaniljestangen, appelsinskall og sitronskall. Hell blandingen over i formen og la det stå i noen minutter slik at brødet får litt tid til å suge til seg eggeblandingen.
Dryss til slutt over litt grovt sukker og bak puddingen ved 180 grader i ca. 30 minutter eller til puddingen har satt seg. Serveres lun.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto