Tebirkes
Tebirkes er danskenes svar på croissant og akkurat like god som sin franske slektning! Du kan selvfølgelig få kjøpt mye godt ferdig, men da går du jo også glipp av gleden av å skape noe eget. Og kokk Lise Finckenhagen lover deg at stoltheten over nystekte tebirkes vokser med hver bit. Selv har hun alltid vært meget svak for denne deilige krysningen av croissant og rundstykke, som altså spesielt danskene har et nært og tradisjonsrikt forhold til. Navnet tebirkes refererer til valmuefrøene som på dansk kalles «birkes». De kommer gjerne i flere varianter, og i Københavnområdet er det vanlig å fylle disse små herlighetene med remonce, et deilig fyll laget av smør, sukker og marsipan. Denne oppskriften på tebirkes er uten fyll, og oppskriften gir cirka 20 tebirkes.
Tebirkes er danskenes svar på croissant og akkurat like god som sin franske slektning! Du kan selvfølgelig få kjøpt mye godt ferdig, men da går du jo også glipp av gleden av å skape noe eget. Og kokk Lise Finckenhagen lover deg at stoltheten over nystekte tebirkes vokser med hver bit. Selv har hun alltid vært meget svak for denne deilige krysningen av croissant og rundstykke, som altså spesielt danskene har et nært og tradisjonsrikt forhold til. Navnet tebirkes refererer til valmuefrøene som på dansk kalles «birkes». De kommer gjerne i flere varianter, og i Københavnområdet er det vanlig å fylle disse små herlighetene med remonce, et deilig fyll laget av smør, sukker og marsipan. Denne oppskriften på tebirkes er uten fyll, og oppskriften gir cirka 20 tebirkes.
- 4 dl melk
- 50 g gjær
- 1 stk egg
- 750 g hvetemel
- 1 ts salt
- 1 ss sukker
- 150 - 200 g meierismør, kaldt
- 1 stk egg, pisket til pensling
- valmuefrø
- hvetemel, til utbaking
- 4 dl melk
- 50 g gjær
- 1 stk egg
- 750 g hvetemel
- 1 ts salt
- 1 ss sukker
- 150 - 200 g meierismør, kaldt
- 1 stk egg, pisket til pensling
- valmuefrø
- hvetemel, til utbaking
