Varm melken til «fingervarmt», ca. 37 grader. Smuldre gjæren i en bakebolle, tilsett melken og rør til gjæren har løst seg opp. Bland i salt, sukker, mel og olivenolje.
Elt deigen godt sammen. Dekk bollen med plast og la deigen heve til dobbel størrelse.
Del deigen i to emner og kjevl hvert emne ut til en rund leiv. Del hver leiv i seks «snipper». Legg en liten håndfull revet ost på bredsiden av hver snipp og rull dem sammen mot spissen. Rull dem godt sammen og lag en enkel knute.
La knutene etterheve i ca. 20 minutter før de pensles med egg og stekes midt i ovnen ved 210 grader i ca. 15 minutter.
Smelt smøret til persillesmøret i en liten kasserolle og bland det sammen med hakket persille og hvitløk. Pensle de nybakte osteknutene med persillesmøret og dryss over litt flaksalt.
Bon appetit!
Varm melken til «fingervarmt», ca. 37 grader. Smuldre gjæren i en bakebolle, tilsett melken og rør til gjæren har løst seg opp. Bland i salt, sukker, mel og olivenolje.
Elt deigen godt sammen. Dekk bollen med plast og la deigen heve til dobbel størrelse.
Del deigen i to emner og kjevl hvert emne ut til en rund leiv. Del hver leiv i seks «snipper». Legg en liten håndfull revet ost på bredsiden av hver snipp og rull dem sammen mot spissen. Rull dem godt sammen og lag en enkel knute.
La knutene etterheve i ca. 20 minutter før de pensles med egg og stekes midt i ovnen ved 210 grader i ca. 15 minutter.
Smelt smøret til persillesmøret i en liten kasserolle og bland det sammen med hakket persille og hvitløk. Pensle de nybakte osteknutene med persillesmøret og dryss over litt flaksalt.