Osteknuter med persille og hvitløksmør

1 t 30 min

Saftige hjemmebakte osteknuter passer perfekt til varme gryteretter eller supper.
Oppskriften gir 12 osteknuter.

659 har lagret denne
Osteknuter med persille og hvitløksmør

Saftige hjemmebakte osteknuter passer perfekt til varme gryteretter eller supper.
Oppskriften gir 12 osteknuter.

659 har lagret denne
6
porsjoner
  • 3.5 dl lettmelk
  • 0.5 dl olivenolje
  • 50 g gjær
  • 1 ts salt
  • 1 ts salt
  • 1 ts sukker
  • 650 g hvetemel
  • 150 g revet ost
  • 1 stk egg, sammenpisket til pensling

topping

  • 50 g smør, smeltet
  • 4 ss persille, finhakket
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • flaksalt
Unngå at skjermen går i dvale
  • 3.5 dl lettmelk
  • 0.5 dl olivenolje
  • 50 g gjær
  • 1 ts salt
  • 1 ts salt
  • 1 ts sukker
  • 650 g hvetemel
  • 150 g revet ost
  • 1 stk egg, sammenpisket til pensling

topping

  • 50 g smør, smeltet
  • 4 ss persille, finhakket
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • flaksalt
Varm melken til «fingervarmt», ca. 37 grader. Smuldre gjæren i en bakebolle, tilsett melken og rør til gjæren har løst seg opp. Bland i salt, sukker, mel og olivenolje.
Elt deigen godt sammen. Dekk bollen med plast og la deigen heve til dobbel størrelse.
Del deigen i to emner og kjevl hvert emne ut til en rund leiv. Del hver leiv i seks «snipper». Legg en liten håndfull revet ost på bredsiden av hver snipp og rull dem sammen mot spissen. Rull dem godt sammen og lag en enkel knute.

La knutene etterheve i ca. 20 minutter før de pensles med egg og stekes midt i ovnen ved 210 grader i ca. 15 minutter.
Smelt smøret til persillesmøret i en liten kasserolle og bland det sammen med hakket persille og hvitløk. Pensle de nybakte osteknutene med persillesmøret og dryss over litt flaksalt.
woman cooking

Bon appetit!

Varm melken til «fingervarmt», ca. 37 grader. Smuldre gjæren i en bakebolle, tilsett melken og rør til gjæren har løst seg opp. Bland i salt, sukker, mel og olivenolje.
Elt deigen godt sammen. Dekk bollen med plast og la deigen heve til dobbel størrelse.
Del deigen i to emner og kjevl hvert emne ut til en rund leiv. Del hver leiv i seks «snipper». Legg en liten håndfull revet ost på bredsiden av hver snipp og rull dem sammen mot spissen. Rull dem godt sammen og lag en enkel knute.

La knutene etterheve i ca. 20 minutter før de pensles med egg og stekes midt i ovnen ved 210 grader i ca. 15 minutter.
Smelt smøret til persillesmøret i en liten kasserolle og bland det sammen med hakket persille og hvitløk. Pensle de nybakte osteknutene med persillesmøret og dryss over litt flaksalt.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?