Klippekrans med kanel og sukker
Denne gangen har jeg hentet frem en god, gammel kringleoppskrift, egentlig en klippekrans som følge av mangel på saks denne gangen ble tvinnet.
Klippekransen var det bakverket som først vekket min bakeglede, og denne oppskriften er identisk med den som ble kunstferdig klippet den gangen jeg trengte stol for å rekke opp til kjøkkenbenken. Nå kan jeg bake med begge bena godt plantet på gulvet, og kransen den er like populær.
Denne gangen har jeg hentet frem en god, gammel kringleoppskrift, egentlig en klippekrans som følge av mangel på saks denne gangen ble tvinnet.
Klippekransen var det bakverket som først vekket min bakeglede, og denne oppskriften er identisk med den som ble kunstferdig klippet den gangen jeg trengte stol for å rekke opp til kjøkkenbenken. Nå kan jeg bake med begge bena godt plantet på gulvet, og kransen den er like populær.
Ingredienser
- 3.5 dl melk
- 100 g smør
- 1 pakke gjær
- 90 g sukker
- 2 ts kardemomme
- 650 g hvetemel
- egg, til pensling
- perlesukker, til pynt
- melisglasur, til pynt
Fyll
- 100 g smør, romtemperert
- 60 g sukker
- 2 ss kanel
Slik gjør du:
- 3.5 dl melk
- 100 g smør
- 1 pakke gjær
- 90 g sukker
- 2 ts kardemomme
- 650 g hvetemel
- egg, til pensling
- perlesukker, til pynt
- melisglasur, til pynt
Fyll
- 100 g smør, romtemperert
- 60 g sukker
- 2 ss kanel
