Til hovedinnhold

Klippekrans med kanel og sukker

2 h

Denne gangen har jeg hentet frem en god, gammel kringleoppskrift, egentlig en klippekrans som følge av mangel på saks denne gangen ble tvinnet.
Klippekransen var det bakverket som først vekket min bakeglede, og denne oppskriften er identisk med den som ble kunstferdig klippet den gangen jeg trengte stol for å rekke opp til kjøkkenbenken. Nå kan jeg bake med begge bena godt plantet på gulvet, og kransen den er like populær.

Lagret av 668 brukere
Klippekrans med kanel og sukker med melis på toppen

Denne gangen har jeg hentet frem en god, gammel kringleoppskrift, egentlig en klippekrans som følge av mangel på saks denne gangen ble tvinnet.
Klippekransen var det bakverket som først vekket min bakeglede, og denne oppskriften er identisk med den som ble kunstferdig klippet den gangen jeg trengte stol for å rekke opp til kjøkkenbenken. Nå kan jeg bake med begge bena godt plantet på gulvet, og kransen den er like populær.

Lagret av 668 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 3.5 dl melk
  • 100 g smør
  • 1 pakke gjær
  • 90 g sukker
  • 2 ts kardemomme
  • 650 g hvetemel
  • egg, til pensling
  • perlesukker, til pynt
  • melisglasur, til pynt

Fyll

  • 100 g smør, romtemperert
  • 60 g sukker
  • 2 ss kanel

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 3.5 dl melk
  • 100 g smør
  • 1 pakke gjær
  • 90 g sukker
  • 2 ts kardemomme
  • 650 g hvetemel
  • egg, til pensling
  • perlesukker, til pynt
  • melisglasur, til pynt

Fyll

  • 100 g smør, romtemperert
  • 60 g sukker
  • 2 ss kanel
Smelt smøret i en kasserolle og tilsett melken. Blandingen skal være ca 25-30 grader. Ha melet i bakebollen og smuldre inn gjæren.
Tilsett sukker og kardemomme og bland alt godt sammen. Hell over væsken. Bruk helst en kjøkkenmaskin og elt deigen i 5-10 minutter til deigen blir helt glatt og smidig. Dekk bollen med plastfolie og et kjøkkenhåndkle og la deigen heve til dobbelt størrelse.
Elt deigen sammen og rull den til en tykk pølse som igjen kjevles ut til et rektangel. Smør deigen med mykt smør og dryss over et jevnt lag med sukker og kanel. Rull deigen sammen som en rullekake.
Elt deigen sammen og rull den til en tykk pølse som igjen kjevles ut til et rektangel. Smør deigen med mykt smør og dryss over et jevnt lag med sukker og kanel. Rull deigen sammen som en rullekake.
Bruk en stor kniv og splitt rullen i to på langs, men la 2 cm være igjen slik at den henger sammen i den ene enden.
Bruk en stor kniv og splitt rullen i to på langs, men la 2 cm være igjen slik at den henger sammen i den ene enden.
Tvin de to lengdene forsiktig sammen og form det hele til en krans. Løft kransen forsiktig over på et stekebrett kle med silikonmatte eller bakepapir. Bruker du silikonmatte/bakeduk er det enklest å løfte rullen over på matten før den splittes og tvinnes). Pass på at skjøten er godt sammenklistret.
Tvin de to lengdene forsiktig sammen og form det hele til en krans. Løft kransen forsiktig over på et stekebrett kle med silikonmatte eller bakepapir. Bruker du silikonmatte/bakeduk er det enklest å løfte rullen over på matten før den splittes og tvinnes). Pass på at skjøten er godt sammenklistret.
Dekk kransen med plastfolie og etterhev i ca 40 minutter. Pensle forsiktig med sammenpisket egg og dryss over litt perlesukker om ønskelig. Stek kransen midt i ovnen ved 200 grader i ca 20-25 minutter. Avkjøles på rist. Pynt med melisglasur etter ønske.
Dekk kransen med plastfolie og etterhev i ca 40 minutter. Pensle forsiktig med sammenpisket egg og dryss over litt perlesukker om ønskelig. Stek kransen midt i ovnen ved 200 grader i ca 20-25 minutter. Avkjøles på rist. Pynt med melisglasur etter ønske.
woman cooking

Bon appetit!

Smelt smøret i en kasserolle og tilsett melken. Blandingen skal være ca 25-30 grader. Ha melet i bakebollen og smuldre inn gjæren.
Tilsett sukker og kardemomme og bland alt godt sammen. Hell over væsken. Bruk helst en kjøkkenmaskin og elt deigen i 5-10 minutter til deigen blir helt glatt og smidig. Dekk bollen med plastfolie og et kjøkkenhåndkle og la deigen heve til dobbelt størrelse.
Elt deigen sammen og rull den til en tykk pølse som igjen kjevles ut til et rektangel. Smør deigen med mykt smør og dryss over et jevnt lag med sukker og kanel. Rull deigen sammen som en rullekake.
Elt deigen sammen og rull den til en tykk pølse som igjen kjevles ut til et rektangel. Smør deigen med mykt smør og dryss over et jevnt lag med sukker og kanel. Rull deigen sammen som en rullekake.
Bruk en stor kniv og splitt rullen i to på langs, men la 2 cm være igjen slik at den henger sammen i den ene enden.
Bruk en stor kniv og splitt rullen i to på langs, men la 2 cm være igjen slik at den henger sammen i den ene enden.
Tvin de to lengdene forsiktig sammen og form det hele til en krans. Løft kransen forsiktig over på et stekebrett kle med silikonmatte eller bakepapir. Bruker du silikonmatte/bakeduk er det enklest å løfte rullen over på matten før den splittes og tvinnes). Pass på at skjøten er godt sammenklistret.
Tvin de to lengdene forsiktig sammen og form det hele til en krans. Løft kransen forsiktig over på et stekebrett kle med silikonmatte eller bakepapir. Bruker du silikonmatte/bakeduk er det enklest å løfte rullen over på matten før den splittes og tvinnes). Pass på at skjøten er godt sammenklistret.
Dekk kransen med plastfolie og etterhev i ca 40 minutter. Pensle forsiktig med sammenpisket egg og dryss over litt perlesukker om ønskelig. Stek kransen midt i ovnen ved 200 grader i ca 20-25 minutter. Avkjøles på rist. Pynt med melisglasur etter ønske.
Dekk kransen med plastfolie og etterhev i ca 40 minutter. Pensle forsiktig med sammenpisket egg og dryss over litt perlesukker om ønskelig. Stek kransen midt i ovnen ved 200 grader i ca 20-25 minutter. Avkjøles på rist. Pynt med melisglasur etter ønske.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?