Jordbær- og rabarbrapai
Sesongen for norsk rabarbra er i gang. Jordbærene har deimot latt vente på seg, men man får tak i mye bra utenlandske jordbær nå. Denne paien krever minimalt arbeid, det eneste du må gjøre er å lage paideig og forsteke den, og så fylle den med jordbær og rabrbra vendt i brunt sukker og steke videre. Jeg har prøvd flere forskjellige paideigoppskrifter, men kommer hele tiden tilbake til Sverre Sætres oppskrift fra Den store kakeboka. Den er bare best.
Sesongen for norsk rabarbra er i gang. Jordbærene har deimot latt vente på seg, men man får tak i mye bra utenlandske jordbær nå. Denne paien krever minimalt arbeid, det eneste du må gjøre er å lage paideig og forsteke den, og så fylle den med jordbær og rabrbra vendt i brunt sukker og steke videre. Jeg har prøvd flere forskjellige paideigoppskrifter, men kommer hele tiden tilbake til Sverre Sætres oppskrift fra Den store kakeboka. Den er bare best.
Ingredienser
Paideig
- 300 g hvetemel
- 200 g smør, kaldt, helst usaltet
- 100 g melis
- 1 stk egg
Paifyll
- 2 stilk rabarbra
- 1 boks jordbær, en kruv ferske bær
- 2 dl brunt sukker
Slik gjør du:
Paideig
- 300 g hvetemel
- 200 g smør, kaldt, helst usaltet
- 100 g melis
- 1 stk egg
Paifyll
- 2 stilk rabarbra
- 1 boks jordbær, en kruv ferske bær
- 2 dl brunt sukker

Bon appetit!
Lag deg en gratis konto