Til hovedinnhold

Parmesanpoteter

30 min

Sultne Gutter på Matkanalen står bak denne oppskriften på knuste parmesanpoteter. Potetene kokes først, før de knuses lett og så stekes i ovnen med hvitløksolje og masse deilig parmesan. Server gjerne parmesanpotetene med hjemmelaget aioli.

Lagret av 1185 brukere

Sultne Gutter: Knuste parmesanpoteter

Sultne Gutter på Matkanalen står bak denne oppskriften på knuste parmesanpoteter. Potetene kokes først, før de knuses lett og så stekes i ovnen med hvitløksolje og masse deilig parmesan. Server gjerne parmesanpotetene med hjemmelaget aioli.

Lagret av 1185 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 12 - 14 stk småpoteter
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 dl olje
  • 1 håndfull parmesan
  • 2 - 3 ss gressløk, frisk, hakket
  • flaksalt

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 12 - 14 stk småpoteter
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 dl olje
  • 1 håndfull parmesan
  • 2 - 3 ss gressløk, frisk, hakket
  • flaksalt
Skyll potetene og sett dem på kok i godt saltet vann. La dem småkoke til de er nesten møre. Hell av vannet og la dem dampe litt av seg.
Ha potetene over i en ildfast form eller panne. Ringle litt olje over potetene. Stek i ovnen på 200 grader i ca. 15 min.
Finhakk hvitløk og bland med olje.
Ta potetene ut og press dem forsiktig ned med en gaffel. Hell over hvitløksoljen og omtrent halvparten av den revne parmesanen.
Sett formen tilbake i ovnen og stek videre til osten er smeltet og blitt crispy. Sett gjerne på grillfunksjon de siste minuttene.
Ta ut potetene. Dryss over finhakket gressløk, mer parmesan og gjerne litt flaksalt. Server med aioli – gjerne hjemmelaget!
Ta ut potetene. Dryss over finhakket gressløk, mer parmesan og gjerne litt flaksalt. Server med aioli – gjerne hjemmelaget!
woman cooking

Bon appetit!

Skyll potetene og sett dem på kok i godt saltet vann. La dem småkoke til de er nesten møre. Hell av vannet og la dem dampe litt av seg.
Ha potetene over i en ildfast form eller panne. Ringle litt olje over potetene. Stek i ovnen på 200 grader i ca. 15 min.
Finhakk hvitløk og bland med olje.
Ta potetene ut og press dem forsiktig ned med en gaffel. Hell over hvitløksoljen og omtrent halvparten av den revne parmesanen.
Sett formen tilbake i ovnen og stek videre til osten er smeltet og blitt crispy. Sett gjerne på grillfunksjon de siste minuttene.
Ta ut potetene. Dryss over finhakket gressløk, mer parmesan og gjerne litt flaksalt. Server med aioli – gjerne hjemmelaget!
Ta ut potetene. Dryss over finhakket gressløk, mer parmesan og gjerne litt flaksalt. Server med aioli – gjerne hjemmelaget!
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?