Parmesanpoteter
30 min
Sultne Gutter på Matkanalen står bak denne oppskriften på knuste parmesanpoteter. Potetene kokes først, før de knuses lett og så stekes i ovnen med hvitløksolje og masse deilig parmesan. Server gjerne parmesanpotetene med hjemmelaget aioli.
Lagret av 1185 brukere
Sultne Gutter: Knuste parmesanpoteter
Sultne Gutter på Matkanalen står bak denne oppskriften på knuste parmesanpoteter. Potetene kokes først, før de knuses lett og så stekes i ovnen med hvitløksolje og masse deilig parmesan. Server gjerne parmesanpotetene med hjemmelaget aioli.
Lagret av 1185 brukere
Ingredienser
4
porsjoner
- 12 - 14 stk småpoteter
- 1 fedd hvitløk
- 1 dl olje
- 1 håndfull parmesan
- 2 - 3 ss gressløk, frisk, hakket
- flaksalt
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
- 12 - 14 stk småpoteter
- 1 fedd hvitløk
- 1 dl olje
- 1 håndfull parmesan
- 2 - 3 ss gressløk, frisk, hakket
- flaksalt
Skyll potetene og sett dem på kok i godt saltet vann. La dem småkoke til de er nesten møre. Hell av vannet og la dem dampe litt av seg.
Ha potetene over i en ildfast form eller panne. Ringle litt olje over potetene. Stek i ovnen på 200 grader i ca. 15 min.
Finhakk hvitløk og bland med olje.
Ta potetene ut og press dem forsiktig ned med en gaffel. Hell over hvitløksoljen og omtrent halvparten av den revne parmesanen.
Sett formen tilbake i ovnen og stek videre til osten er smeltet og blitt crispy. Sett gjerne på grillfunksjon de siste minuttene.
Ta ut potetene. Dryss over finhakket gressløk, mer parmesan og gjerne litt flaksalt. Server med aioli – gjerne hjemmelaget!

Bon appetit!
Skyll potetene og sett dem på kok i godt saltet vann. La dem småkoke til de er nesten møre. Hell av vannet og la dem dampe litt av seg.
Ha potetene over i en ildfast form eller panne. Ringle litt olje over potetene. Stek i ovnen på 200 grader i ca. 15 min.
Finhakk hvitløk og bland med olje.
Ta potetene ut og press dem forsiktig ned med en gaffel. Hell over hvitløksoljen og omtrent halvparten av den revne parmesanen.
Sett formen tilbake i ovnen og stek videre til osten er smeltet og blitt crispy. Sett gjerne på grillfunksjon de siste minuttene.
Ta ut potetene. Dryss over finhakket gressløk, mer parmesan og gjerne litt flaksalt. Server med aioli – gjerne hjemmelaget!
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.