Svineribbe med «sticky glaze»
Denne oppskriften er hentet fra boken «Coconut & Sambal: Recipes from my Indonesia Kitchen» som er en samling av indonesiske oppskrifter av kokk og kokebokforfatter Lara Lee. Denne oppskriften er medium sterk, og kommer opprinnelig fra Bali.
– Grillet svineribbe er en av de mest populære rettene på Bali, en røkt, saftig og mør kjøttfest som er glasert i søt og klissete ketjap manis og grillet på kull, skriver Lee i boken.
Denne versjonen er langtidsstekt og karamellisert i ovnen på grillfunksjon. Den kan forhåndsstekes og varmes opp igjen rett før servering, og blir på den måten perfekt mat til et middagsselskap. Den kan oppbevares tre dager i kjøleskap, og varmes opp på 170 grader i cirka ti minutter.
Hun anbefaler å servere ribben med søtpotet-båter eller kokosris.
Denne oppskriften er hentet fra boken «Coconut & Sambal: Recipes from my Indonesia Kitchen» som er en samling av indonesiske oppskrifter av kokk og kokebokforfatter Lara Lee. Denne oppskriften er medium sterk, og kommer opprinnelig fra Bali.
– Grillet svineribbe er en av de mest populære rettene på Bali, en røkt, saftig og mør kjøttfest som er glasert i søt og klissete ketjap manis og grillet på kull, skriver Lee i boken.
Denne versjonen er langtidsstekt og karamellisert i ovnen på grillfunksjon. Den kan forhåndsstekes og varmes opp igjen rett før servering, og blir på den måten perfekt mat til et middagsselskap. Den kan oppbevares tre dager i kjøleskap, og varmes opp på 170 grader i cirka ti minutter.
Hun anbefaler å servere ribben med søtpotet-båter eller kokosris.
Ingredienser
- 8 stk rød chili, grovhakket
- 12 cm ingefær
- 2 stk sjalottløk, helst banansjalott eller thai sjalott
- 120 ml riseddik
- 140 ml ketjap manis
- 100 g palmesukker, eller brunt sukker
- 1 ts salt
- 1.4 kg svineribbe, gjerne to deler
- 120 ml vann
Slik gjør du:
- 8 stk rød chili, grovhakket
- 12 cm ingefær
- 2 stk sjalottløk, helst banansjalott eller thai sjalott
- 120 ml riseddik
- 140 ml ketjap manis
- 100 g palmesukker, eller brunt sukker
- 1 ts salt
- 1.4 kg svineribbe, gjerne to deler
- 120 ml vann

Bon appetit!
Lag deg en gratis konto