Til hovedinnhold

Svineribbe med «sticky glaze»

3 h

Denne oppskriften er hentet fra boken «Coconut & Sambal: Recipes from my Indonesia Kitchen» som er en samling av indonesiske oppskrifter av kokk og kokebokforfatter Lara Lee. Denne oppskriften er medium sterk, og kommer opprinnelig fra Bali.

– Grillet svineribbe er en av de mest populære rettene på Bali, en røkt, saftig og mør kjøttfest som er glasert i søt og klissete ketjap manis og grillet på kull, skriver Lee i boken.

Denne versjonen er langtidsstekt og karamellisert i ovnen på grillfunksjon. Den kan forhåndsstekes og varmes opp igjen rett før servering, og blir på den måten perfekt mat til et middagsselskap. Den kan oppbevares tre dager i kjøleskap, og varmes opp på 170 grader i cirka ti minutter.

Hun anbefaler å servere ribben med søtpotet-båter eller kokosris.

Lagret av 156 brukere
Svineribbe med «sticky glaze»

Denne oppskriften er hentet fra boken «Coconut & Sambal: Recipes from my Indonesia Kitchen» som er en samling av indonesiske oppskrifter av kokk og kokebokforfatter Lara Lee. Denne oppskriften er medium sterk, og kommer opprinnelig fra Bali.

– Grillet svineribbe er en av de mest populære rettene på Bali, en røkt, saftig og mør kjøttfest som er glasert i søt og klissete ketjap manis og grillet på kull, skriver Lee i boken.

Denne versjonen er langtidsstekt og karamellisert i ovnen på grillfunksjon. Den kan forhåndsstekes og varmes opp igjen rett før servering, og blir på den måten perfekt mat til et middagsselskap. Den kan oppbevares tre dager i kjøleskap, og varmes opp på 170 grader i cirka ti minutter.

Hun anbefaler å servere ribben med søtpotet-båter eller kokosris.

Lagret av 156 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 8 stk rød chili, grovhakket
  • 12 cm ingefær
  • 2 stk sjalottløk, helst banansjalott eller thai sjalott
  • 120 ml riseddik
  • 140 ml ketjap manis
  • 100 g palmesukker, eller brunt sukker
  • 1 ts salt
  • 1.4 kg svineribbe, gjerne to deler
  • 120 ml vann

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 8 stk rød chili, grovhakket
  • 12 cm ingefær
  • 2 stk sjalottløk, helst banansjalott eller thai sjalott
  • 120 ml riseddik
  • 140 ml ketjap manis
  • 100 g palmesukker, eller brunt sukker
  • 1 ts salt
  • 1.4 kg svineribbe, gjerne to deler
  • 120 ml vann
Forvarm ovnen til 170 grader. Bland alle ingrediensene utenom kjøttet i en blender, sammen med 120 ml vann.
Legg aluminiumsfolie i fire lag på et stekebrett, som et kors. To horisontalt og to vertikalt. Pass på at du har nok folie til å kunne brette over. Legg kjøttet på platen og hell over halvparten av marinaden før du masserer den inn i kjøttet. Pakk folien rundt og sett den i midt i ovnen. La den stå i cirka to timer.
Mens kjøttet står i ovnen, har du resten av marinaden i en kjele. Kok opp, før du skrur ned varmen og lar den småkoke til den tykner, i cirka 5-10 minutter. Ta den av varmen og sett til siden.
For å sjekke at kjøttet er ferdig, rykker du lett i ende-ribben. Om kjøttet sklir av benet er det ferdig. Hvis ikke setter du det inn igjen i ti minutter til, før du sjekker på nytt. Når kjøttet er ferdig tar du det ut av ovnen, før du setter på grillfunksjonen på ovnen på sterk varme. Pensle med litt av marinaden som er igjen, før du setter kjøttet inn igjen uten å ha det tildekket. La det stå i 5-7 minutter, til du ser at fargen er mørkere og marinaden karamellisert.
Server umiddelbart med resten av marinaden som dipp.
woman cooking

Bon appetit!

Forvarm ovnen til 170 grader. Bland alle ingrediensene utenom kjøttet i en blender, sammen med 120 ml vann.
Legg aluminiumsfolie i fire lag på et stekebrett, som et kors. To horisontalt og to vertikalt. Pass på at du har nok folie til å kunne brette over. Legg kjøttet på platen og hell over halvparten av marinaden før du masserer den inn i kjøttet. Pakk folien rundt og sett den i midt i ovnen. La den stå i cirka to timer.
Mens kjøttet står i ovnen, har du resten av marinaden i en kjele. Kok opp, før du skrur ned varmen og lar den småkoke til den tykner, i cirka 5-10 minutter. Ta den av varmen og sett til siden.
For å sjekke at kjøttet er ferdig, rykker du lett i ende-ribben. Om kjøttet sklir av benet er det ferdig. Hvis ikke setter du det inn igjen i ti minutter til, før du sjekker på nytt. Når kjøttet er ferdig tar du det ut av ovnen, før du setter på grillfunksjonen på ovnen på sterk varme. Pensle med litt av marinaden som er igjen, før du setter kjøttet inn igjen uten å ha det tildekket. La det stå i 5-7 minutter, til du ser at fargen er mørkere og marinaden karamellisert.
Server umiddelbart med resten av marinaden som dipp.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?