Elgstek med honning og ovnsbakte poteter

1 t 30 min

En tradisjonell søndagsmiddag som lett blir vellykket.

122 har lagret denne
Elgstek med honning og ovnsbakte poteter

En tradisjonell søndagsmiddag som lett blir vellykket.

122 har lagret denne
4
porsjoner
  • 1 kg elg, (1 elgstek)
  • 3 ss honning
  • 600 g nypotet
  • 3 stk laurbærblad
  • 4 ss olivenolje
  • 150 g kantarell
  • 1.5 stk sjalottløk
  • 2 dl fløte
  • 4 ss tyttebærsyltetøy
  • salt, etter smak
  • pepper, etter smak
  • persille, til pynt (kan sløyfes)
Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 kg elg, (1 elgstek)
  • 3 ss honning
  • 600 g nypotet
  • 3 stk laurbærblad
  • 4 ss olivenolje
  • 150 g kantarell
  • 1.5 stk sjalottløk
  • 2 dl fløte
  • 4 ss tyttebærsyltetøy
  • salt, etter smak
  • pepper, etter smak
  • persille, til pynt (kan sløyfes)
Forvarm ovnen til 250 grader.
Vask potetene (eller skrell dem) og skjær dem i båter. Ha dem i en ildfast form og hell over olivenolje. Bland godt, legg med laurbærbladene og krydre med salt og pepper. Ha i ovnen - og sett den ned til 200 grader (når ovnen er så varm, får potetene en deilig, sprø overflate). De er ferdige etter 40-45 minutter.
Svi av elgsteken godt i en stekepanne. Smør steken inn med honning og krydre med salt og pepper. Ha den i en ildfast form og sett steketermometeret midt i kjøttet. Sett den inn i oven ved siden av potetene. Steken er ferdig når den har en kjernetemperatur på 60 grader (medium) eller 65 grader (gjennomstekt).
Hakk kantarellene og sjalottløken. Stek dette i omtrent fem minutter på middels høy varme før du har i fløten. La det koke i ca. fem minutter, eller til fløten tykner. Krydre med salt og pepper.
Når steken nærmer seg ferdig, har du potetene tilbake i ovnen for å varme dem opp. Skjær opp steken, og server med poteter, tyttebærsyltetøy, kantareller og sjyen som er i den ildfaste formen. Pynt eventuelt med persille.
woman cooking

Bon appetit!

Forvarm ovnen til 250 grader.
Vask potetene (eller skrell dem) og skjær dem i båter. Ha dem i en ildfast form og hell over olivenolje. Bland godt, legg med laurbærbladene og krydre med salt og pepper. Ha i ovnen - og sett den ned til 200 grader (når ovnen er så varm, får potetene en deilig, sprø overflate). De er ferdige etter 40-45 minutter.
Svi av elgsteken godt i en stekepanne. Smør steken inn med honning og krydre med salt og pepper. Ha den i en ildfast form og sett steketermometeret midt i kjøttet. Sett den inn i oven ved siden av potetene. Steken er ferdig når den har en kjernetemperatur på 60 grader (medium) eller 65 grader (gjennomstekt).
Hakk kantarellene og sjalottløken. Stek dette i omtrent fem minutter på middels høy varme før du har i fløten. La det koke i ca. fem minutter, eller til fløten tykner. Krydre med salt og pepper.
Når steken nærmer seg ferdig, har du potetene tilbake i ovnen for å varme dem opp. Skjær opp steken, og server med poteter, tyttebærsyltetøy, kantareller og sjyen som er i den ildfaste formen. Pynt eventuelt med persille.

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?