Til hovedinnhold

Elgstek med honning og ovnsbakte poteter

1 h 30 min
12 varer
119
Elgstek med honning og ovnsbakte poteter

En tradisjonell søndagsmiddag som lett blir vellykket.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 1 kg elg, (1 elgstek)
  • 3 ss honning
  • 600 g nypotet
  • 3 stk laurbærblad
  • 4 ss olivenolje
  • 150 g kantarell
  • 1.5 stk sjalottløk
  • 2 dl fløte
  • 4 ss tyttebærsyltetøy
  • salt, etter smak
  • pepper, etter smak
  • persille, til pynt (kan sløyfes)

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 kg elg, (1 elgstek)
  • 3 ss honning
  • 600 g nypotet
  • 3 stk laurbærblad
  • 4 ss olivenolje
  • 150 g kantarell
  • 1.5 stk sjalottløk
  • 2 dl fløte
  • 4 ss tyttebærsyltetøy
  • salt, etter smak
  • pepper, etter smak
  • persille, til pynt (kan sløyfes)
Forvarm ovnen til 250 grader.
Vask potetene (eller skrell dem) og skjær dem i båter. Ha dem i en ildfast form og hell over olivenolje. Bland godt, legg med laurbærbladene og krydre med salt og pepper. Ha i ovnen - og sett den ned til 200 grader (når ovnen er så varm, får potetene en deilig, sprø overflate). De er ferdige etter 40-45 minutter.
Svi av elgsteken godt i en stekepanne. Smør steken inn med honning og krydre med salt og pepper. Ha den i en ildfast form og sett steketermometeret midt i kjøttet. Sett den inn i oven ved siden av potetene. Steken er ferdig når den har en kjernetemperatur på 60 grader (medium) eller 65 grader (gjennomstekt).
Hakk kantarellene og sjalottløken. Stek dette i omtrent fem minutter på middels høy varme før du har i fløten. La det koke i ca. fem minutter, eller til fløten tykner. Krydre med salt og pepper.
Når steken nærmer seg ferdig, har du potetene tilbake i ovnen for å varme dem opp. Skjær opp steken, og server med poteter, tyttebærsyltetøy, kantareller og sjyen som er i den ildfaste formen. Pynt eventuelt med persille.
woman cooking

Bon appetit!

Forvarm ovnen til 250 grader.
Vask potetene (eller skrell dem) og skjær dem i båter. Ha dem i en ildfast form og hell over olivenolje. Bland godt, legg med laurbærbladene og krydre med salt og pepper. Ha i ovnen - og sett den ned til 200 grader (når ovnen er så varm, får potetene en deilig, sprø overflate). De er ferdige etter 40-45 minutter.
Svi av elgsteken godt i en stekepanne. Smør steken inn med honning og krydre med salt og pepper. Ha den i en ildfast form og sett steketermometeret midt i kjøttet. Sett den inn i oven ved siden av potetene. Steken er ferdig når den har en kjernetemperatur på 60 grader (medium) eller 65 grader (gjennomstekt).
Hakk kantarellene og sjalottløken. Stek dette i omtrent fem minutter på middels høy varme før du har i fløten. La det koke i ca. fem minutter, eller til fløten tykner. Krydre med salt og pepper.
Når steken nærmer seg ferdig, har du potetene tilbake i ovnen for å varme dem opp. Skjær opp steken, og server med poteter, tyttebærsyltetøy, kantareller og sjyen som er i den ildfaste formen. Pynt eventuelt med persille.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?