Til hovedinnhold

Hjemmelaget eplemos

25 min
5 varer
98
Hjemmelaget eplemos

Tykk eplemos passer utmerket som fyll i en wienerstang. Eller bruk det i annen bakst for å få syrlig og god eplesmak. 

Ingredienser

1
porsjoner
  • 10 stk eple
  • 2 dl sukker
  • 2 dl eplemost, eller vann
  • 1 stk vaniljestang, splittet på langs
  • 1 bit kanelstang

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 10 stk eple
  • 2 dl sukker
  • 2 dl eplemost, eller vann
  • 1 stk vaniljestang, splittet på langs
  • 1 bit kanelstang
Rens og skjær eplene i jevne biter.
Skrap ut frøene fra vaniljestangen.
Ha eplebitene, sukker, eplemost, vaniljestang, vaniljefrø og kanel over i en kasserolle. Kok opp, og la det småkoke til eplebitene er helt møre og det meste av væsken har fordampet. Pass på mot slutten slik at det ikke fester seg i bunnen av kasserollen. Rør om av og til for å unngå at det fester seg i bunnen. Avkjøl.
woman cooking

Bon appetit!

Rens og skjær eplene i jevne biter.
Skrap ut frøene fra vaniljestangen.
Ha eplebitene, sukker, eplemost, vaniljestang, vaniljefrø og kanel over i en kasserolle. Kok opp, og la det småkoke til eplebitene er helt møre og det meste av væsken har fordampet. Pass på mot slutten slik at det ikke fester seg i bunnen av kasserollen. Rør om av og til for å unngå at det fester seg i bunnen. Avkjøl.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?