Til hovedinnhold

Gratinert blomkål med spekeskinke

45 min

Enkelt og greit! Et godt alternativ om en har lyst til å prøve noe nytt.

Lagret av 228 brukere
Gratinert blomkål med spekeskinke

Enkelt og greit! Et godt alternativ om en har lyst til å prøve noe nytt.

Lagret av 228 brukere

Ingredienser

2
porsjoner
  • 1 stk blomkål
  • 3 ss hvetemel
  • 2 ss smør
  • 5 dl melk
  • 100 g gulost, revet
  • 50 g parmesan
  • 150 g spekeskinke, eller bacon
  • 1 bunt gressløk
  • salt, etter smak
  • pepper, etter smak

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 stk blomkål
  • 3 ss hvetemel
  • 2 ss smør
  • 5 dl melk
  • 100 g gulost, revet
  • 50 g parmesan
  • 150 g spekeskinke, eller bacon
  • 1 bunt gressløk
  • salt, etter smak
  • pepper, etter smak
Sett ovnen på 220 grader.
Smelt smøret i en gryte, rør inn mel, spe med melk under omrøring. Kok opp og la sausen koke noen minutter.
Ta av kjelen fra platen, tilsett osten (spar parmesanen) og la den smelte.
Kok blomkålen mør. La den renne av. Legg den i en smurt, ildfast form. Hell ostesausen over, topp med revet parmesan, og sett formen i ovnen i ca 20 minutter.
Stek spekeskinken eller bacon til det blir sprøtt i litt smør eller margarin.
Dryss gressløk over blomkålen, og spis med stekt spekeskinke eller sprøstekt bacon.
Serveres med godt brød.
woman cooking

Bon appetit!

Sett ovnen på 220 grader.
Smelt smøret i en gryte, rør inn mel, spe med melk under omrøring. Kok opp og la sausen koke noen minutter.
Ta av kjelen fra platen, tilsett osten (spar parmesanen) og la den smelte.
Kok blomkålen mør. La den renne av. Legg den i en smurt, ildfast form. Hell ostesausen over, topp med revet parmesan, og sett formen i ovnen i ca 20 minutter.
Stek spekeskinken eller bacon til det blir sprøtt i litt smør eller margarin.
Dryss gressløk over blomkålen, og spis med stekt spekeskinke eller sprøstekt bacon.
Serveres med godt brød.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?