rask

Spinatsuppe med egg

30 min

Kanskje er det på tide å imponere barna med en spinatsuppe?

298 har lagret denne
Spinatsuppe med egg

Kanskje er det på tide å imponere barna med en spinatsuppe?

298 har lagret denne
4
porsjoner
  • 500 g spinat, fersk
  • 5 stk sjalottløk
  • 1.5 stk grønnsaksbuljong, terning
  • 3 dl melk
  • 2 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • salt, etter smak
  • pepper, etter smak
  • 2 stk egg
  • brød, godt brød
Unngå at skjermen går i dvale
  • 500 g spinat, fersk
  • 5 stk sjalottløk
  • 1.5 stk grønnsaksbuljong, terning
  • 3 dl melk
  • 2 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • salt, etter smak
  • pepper, etter smak
  • 2 stk egg
  • brød, godt brød
Hardkok eggene i ca 12 minutter. Avkjøl i rennende, kaldt vann.
Vask spinaten og fjern de grove stilkene. Hakk spinaten, og sett tilside. Skjær løken i tynne skiver, og surr i en stor panne eller gryte i margarin eller smør til den er gyllen. Ha i spinaten og la surre med til den faller sammen.
Rør inn hvetemel og tilsett buljongen, rør godt. Kok opp, og tilsett melken. La trekke under lokk i ca 15 minutter, smak til med salt og pepper.
Ha suppen i en blender og kjør til den er jevn.
Server med godt brød og egg delt i båter.
woman cooking

Bon appetit!

Hardkok eggene i ca 12 minutter. Avkjøl i rennende, kaldt vann.
Vask spinaten og fjern de grove stilkene. Hakk spinaten, og sett tilside. Skjær løken i tynne skiver, og surr i en stor panne eller gryte i margarin eller smør til den er gyllen. Ha i spinaten og la surre med til den faller sammen.
Rør inn hvetemel og tilsett buljongen, rør godt. Kok opp, og tilsett melken. La trekke under lokk i ca 15 minutter, smak til med salt og pepper.
Ha suppen i en blender og kjør til den er jevn.
Server med godt brød og egg delt i båter.

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?