Til hovedinnhold

Spinatsuppe med egg

30 min

Kanskje er det på tide å imponere barna med en spinatsuppe?

Lagret av 290 brukere
Spinatsuppe med egg

Kanskje er det på tide å imponere barna med en spinatsuppe?

Lagret av 290 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 500 g spinat, fersk
  • 5 stk sjalottløk
  • 1.5 stk grønnsaksbuljong, terning
  • 3 dl melk
  • 2 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • salt, etter smak
  • pepper, etter smak
  • 2 stk egg
  • brød, godt brød

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 500 g spinat, fersk
  • 5 stk sjalottløk
  • 1.5 stk grønnsaksbuljong, terning
  • 3 dl melk
  • 2 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • salt, etter smak
  • pepper, etter smak
  • 2 stk egg
  • brød, godt brød
Hardkok eggene i ca 12 minutter. Avkjøl i rennende, kaldt vann.
Vask spinaten og fjern de grove stilkene. Hakk spinaten, og sett tilside. Skjær løken i tynne skiver, og surr i en stor panne eller gryte i margarin eller smør til den er gyllen. Ha i spinaten og la surre med til den faller sammen.
Rør inn hvetemel og tilsett buljongen, rør godt. Kok opp, og tilsett melken. La trekke under lokk i ca 15 minutter, smak til med salt og pepper.
Ha suppen i en blender og kjør til den er jevn.
Server med godt brød og egg delt i båter.
woman cooking

Bon appetit!

Hardkok eggene i ca 12 minutter. Avkjøl i rennende, kaldt vann.
Vask spinaten og fjern de grove stilkene. Hakk spinaten, og sett tilside. Skjær løken i tynne skiver, og surr i en stor panne eller gryte i margarin eller smør til den er gyllen. Ha i spinaten og la surre med til den faller sammen.
Rør inn hvetemel og tilsett buljongen, rør godt. Kok opp, og tilsett melken. La trekke under lokk i ca 15 minutter, smak til med salt og pepper.
Ha suppen i en blender og kjør til den er jevn.
Server med godt brød og egg delt i båter.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?