Biff à la Lindstrøm

45 min

En ærlig klassiker hvor kjøttdeigen smakssettes med kapers og syltede grønnsaker - servert med kremede poteter og kokte bønner.

94 har lagret denne
Biff à la Lindstrøm

En ærlig klassiker hvor kjøttdeigen smakssettes med kapers og syltede grønnsaker - servert med kremede poteter og kokte bønner.

94 har lagret denne
2
porsjoner
  • 0.5 stk løk, gul, finhakket
  • meierismør, til steking
  • 500 g karbonadedeig
  • 2 ts salt
  • 1 ts pepper, etter smak
  • 2 stk eggeplomme
  • 3 ss syltelake, fra røbetene
  • 3 ss rødbeter, syltede, finhakket
  • 4 ss kapers
  • 2 dl kremfløte
  • 6 stk poteter, i skiver
  • 10 - 12 stk aspargesbønner
  • syltet løk, til servering
  • sylteagurk, til servering
Unngå at skjermen går i dvale
  • 0.5 stk løk, gul, finhakket
  • meierismør, til steking
  • 500 g karbonadedeig
  • 2 ts salt
  • 1 ts pepper, etter smak
  • 2 stk eggeplomme
  • 3 ss syltelake, fra røbetene
  • 3 ss rødbeter, syltede, finhakket
  • 4 ss kapers
  • 2 dl kremfløte
  • 6 stk poteter, i skiver
  • 10 - 12 stk aspargesbønner
  • syltet løk, til servering
  • sylteagurk, til servering
Stek løken i en stekepanne med smør over middels høy varme til den er myk og gyllen.
Stek potetene i smør på middels varme til de er gjennomstekt. Hell på fløte og la det koke inn noen minutter. Smak til med salt og pepper.
Ha karbonadedeigen i en bolle og tilsett saltet. Kna deigen med hendene i et par minutter til saltet er blandet inn og deigen blir litt seig. Tilsett pepper, eggeplomme, rødbeter og -lake og kapers. Bland godt og form farsen til store kjøttkaker. Stek i smør i 3-4 minutter på hver side, til kakene er nesten gjennomstekt.
Kok aspargesbønnene i saltet vann til de er møre, men fortsatt sprø, 3-5 minutter.
Server kjøttkakene med poteter, aspargesbønner, syltet løk og sylteagurker.
woman cooking

Bon appetit!

Stek løken i en stekepanne med smør over middels høy varme til den er myk og gyllen.
Stek potetene i smør på middels varme til de er gjennomstekt. Hell på fløte og la det koke inn noen minutter. Smak til med salt og pepper.
Ha karbonadedeigen i en bolle og tilsett saltet. Kna deigen med hendene i et par minutter til saltet er blandet inn og deigen blir litt seig. Tilsett pepper, eggeplomme, rødbeter og -lake og kapers. Bland godt og form farsen til store kjøttkaker. Stek i smør i 3-4 minutter på hver side, til kakene er nesten gjennomstekt.
Kok aspargesbønnene i saltet vann til de er møre, men fortsatt sprø, 3-5 minutter.
Server kjøttkakene med poteter, aspargesbønner, syltet løk og sylteagurker.

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?