Hjortegryte med portvin
1 h
Hjortegryte kan være godt å samle hele familien til.
Lagret av 93 brukere
Ingredienser
4
porsjoner
- 2 stk løk
- 5 - 6 stk sjampinjong
- 750 g hjort, i terninger
- 4 ss portvingelé
- 5 stk poteter, i biter
- 2 stk gulrot, i skiver
- 3 dl crème fraîche
- 3 stk einebær, knust
- 1 ss sopp, knust, tørket
- 1 stk purreløk, det hvite, i skiver
- 2 - 3 ss kjøttbuljong
- 1 stk hvitløk, delt i to
- 1.5 l vann
- smør, til steking
- salt, etter smak
- pepper, etter smak
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
- 2 stk løk
- 5 - 6 stk sjampinjong
- 750 g hjort, i terninger
- 4 ss portvingelé
- 5 stk poteter, i biter
- 2 stk gulrot, i skiver
- 3 dl crème fraîche
- 3 stk einebær, knust
- 1 ss sopp, knust, tørket
- 1 stk purreløk, det hvite, i skiver
- 2 - 3 ss kjøttbuljong
- 1 stk hvitløk, delt i to
- 1.5 l vann
- smør, til steking
- salt, etter smak
- pepper, etter smak
Skjær løken i skiver og stek den gylden i olje sammen med sjampinjongen i en stor gryte.
Ha i hjortekjøtt, portvingelé, poteter, gulrøtter, crème fra che, einebær, tørket sopp, purre, kraft, hvitløk og vann.
La det koke ca 45 minutter, eller lenger om du har tid. Ha eventuelt i mer vann. Smak til med salt og pepper.

Bon appetit!
Skjær løken i skiver og stek den gylden i olje sammen med sjampinjongen i en stor gryte.
Ha i hjortekjøtt, portvingelé, poteter, gulrøtter, crème fra che, einebær, tørket sopp, purre, kraft, hvitløk og vann.
La det koke ca 45 minutter, eller lenger om du har tid. Ha eventuelt i mer vann. Smak til med salt og pepper.
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.