Frokostblanding

60 min

Skihopper Anders Fannemel hopper aldri over frokosten. Og en god frokostblanding er blant favorittene.

- Jeg er avhengig av en god frokost for å få i gang kroppen, særlig før harde styrkeøkter og lange dager i hoppbakken, sier han i boken «Gull i munn - Idrettsheltenes egne favorittoppskrifter».

Foto: Per Åge Eriksen/Akilles Forlag.

116 har lagret denne
Frokostblanding

Skihopper Anders Fannemel hopper aldri over frokosten. Og en god frokostblanding er blant favorittene.

- Jeg er avhengig av en god frokost for å få i gang kroppen, særlig før harde styrkeøkter og lange dager i hoppbakken, sier han i boken «Gull i munn - Idrettsheltenes egne favorittoppskrifter».

Foto: Per Åge Eriksen/Akilles Forlag.

116 har lagret denne
12
porsjoner
  • 250 g havregryn, gjerne økologiske
  • 250 g 4-kornblanding
  • 75 g solsikkekjerner
  • 50 g sesamfrø
  • 25 g knuste linfrø
  • tørkede bær
  • tørket frukt
  • 2 dl kokos
  • 5 ss honning
  • 2 klype salt
  • 2 dl eplejuice, eller annen fruktjuice
  • 4 ss solsikkeolje, eller rapsolje
Unngå at skjermen går i dvale
  • 250 g havregryn, gjerne økologiske
  • 250 g 4-kornblanding
  • 75 g solsikkekjerner
  • 50 g sesamfrø
  • 25 g knuste linfrø
  • tørkede bær
  • tørket frukt
  • 2 dl kokos
  • 5 ss honning
  • 2 klype salt
  • 2 dl eplejuice, eller annen fruktjuice
  • 4 ss solsikkeolje, eller rapsolje
Ha alt det tørre (men ikke frukt/bær) i en bolle og bland det godt.
Ha fruktjuice, olje og honning i en kasserolle og varm det opp.
Hell juiceblandingen over grynene og bland det godt sammen.
Fordel blandingen utover et stekebrett med bakepapir.
Stek midt i ovnen på 140 grader (på vanlig over- og undervarme) i 40–50 minutter, til blandingen er jevnt brun. Vend blandingen med jevne mellomrom for at alt skal bli likt stekt.
Tilsett tørket frukt/bær og nøtter, hvis du ønsker.
Avkjøl på brettet og fyll så blandingen i tette bokser eller store norgesglass.
woman cooking

Bon appetit!

Ha alt det tørre (men ikke frukt/bær) i en bolle og bland det godt.
Ha fruktjuice, olje og honning i en kasserolle og varm det opp.
Hell juiceblandingen over grynene og bland det godt sammen.
Fordel blandingen utover et stekebrett med bakepapir.
Stek midt i ovnen på 140 grader (på vanlig over- og undervarme) i 40–50 minutter, til blandingen er jevnt brun. Vend blandingen med jevne mellomrom for at alt skal bli likt stekt.
Tilsett tørket frukt/bær og nøtter, hvis du ønsker.
Avkjøl på brettet og fyll så blandingen i tette bokser eller store norgesglass.

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?