Frokostblanding

1 h
Lagret av 113 brukere
Frokostblanding
Lagret av 113 brukere

Ingredienser

12
porsjoner
  • 250 g havregryn, gjerne økologiske
  • 250 g 4-kornblanding
  • 75 g solsikkekjerner
  • 50 g sesamfrø
  • 25 g knuste linfrø
  • tørkede bær
  • tørket frukt
  • 2 dl kokos
  • 5 ss honning
  • 2 klype salt
  • 2 dl eplejuice, eller annen fruktjuice
  • 4 ss solsikkeolje, eller rapsolje

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 250 g havregryn, gjerne økologiske
  • 250 g 4-kornblanding
  • 75 g solsikkekjerner
  • 50 g sesamfrø
  • 25 g knuste linfrø
  • tørkede bær
  • tørket frukt
  • 2 dl kokos
  • 5 ss honning
  • 2 klype salt
  • 2 dl eplejuice, eller annen fruktjuice
  • 4 ss solsikkeolje, eller rapsolje
Ha alt det tørre (men ikke frukt/bær) i en bolle og bland det godt.
Ha fruktjuice, olje og honning i en kasserolle og varm det opp.
Hell juiceblandingen over grynene og bland det godt sammen.
Fordel blandingen utover et stekebrett med bakepapir.
Stek midt i ovnen på 140 grader (på vanlig over- og undervarme) i 40–50 minutter, til blandingen er jevnt brun. Vend blandingen med jevne mellomrom for at alt skal bli likt stekt.
Tilsett tørket frukt/bær og nøtter, hvis du ønsker.
Avkjøl på brettet og fyll så blandingen i tette bokser eller store norgesglass.
woman cooking

Bon appetit!

Ha alt det tørre (men ikke frukt/bær) i en bolle og bland det godt.
Ha fruktjuice, olje og honning i en kasserolle og varm det opp.
Hell juiceblandingen over grynene og bland det godt sammen.
Fordel blandingen utover et stekebrett med bakepapir.
Stek midt i ovnen på 140 grader (på vanlig over- og undervarme) i 40–50 minutter, til blandingen er jevnt brun. Vend blandingen med jevne mellomrom for at alt skal bli likt stekt.
Tilsett tørket frukt/bær og nøtter, hvis du ønsker.
Avkjøl på brettet og fyll så blandingen i tette bokser eller store norgesglass.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?