Fransk landbrød

5 t 30 min

Et ferskt hjemmelaget brød alltid godt!
Her er oppskriften på et luftig og god brød som passer perfekt til alt fra sandwicher, matpakke og middagstilbehør.

476 har lagret denne
Fransk landbrød

Et ferskt hjemmelaget brød alltid godt!
Her er oppskriften på et luftig og god brød som passer perfekt til alt fra sandwicher, matpakke og middagstilbehør.

476 har lagret denne
1
porsjoner
  • 1 pakke gjær
  • 6 dl vann, lunket
  • 750 g hvetemel
  • 1 - 2 ts salt
  • 1 ss olje
Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 pakke gjær
  • 6 dl vann, lunket
  • 750 g hvetemel
  • 1 - 2 ts salt
  • 1 ss olje
Rør gjær ut i 2 dl lunkent vann og bland inn 250 gram hvetemel. Dekk deigen med klede og la den heve i ca. 1 time på lunt sted. Hvis du ønsker syrligere brød, la deigen stå lenger, gjerne over natten
Tilsett resten av ingrediensene når denne deigen er hevet ferdig. Arbeid deigen god og fast, slik at den ikke flyter for mye utover.
La deigen heve igjen med klede over i ca. 2-3 timer.
Deigen eltes litt og bakes ut til ett stort eller to mindre brød som legges på plate med bakepapir. Lag tre-fire dype snitt med en skarp kniv på skrå i brødet.
La brødet etterheve i 1-1 1/2 time med klede over.
Sett ovnen på 250 grader. Sett inn brødet idet du setter ned til 200 grader, og stek nederst i ovnen i 30-40 minutter. Pensle med lunkent vann etter 20 minutter.
woman cooking

Bon appetit!

Rør gjær ut i 2 dl lunkent vann og bland inn 250 gram hvetemel. Dekk deigen med klede og la den heve i ca. 1 time på lunt sted. Hvis du ønsker syrligere brød, la deigen stå lenger, gjerne over natten
Tilsett resten av ingrediensene når denne deigen er hevet ferdig. Arbeid deigen god og fast, slik at den ikke flyter for mye utover.
La deigen heve igjen med klede over i ca. 2-3 timer.
Deigen eltes litt og bakes ut til ett stort eller to mindre brød som legges på plate med bakepapir. Lag tre-fire dype snitt med en skarp kniv på skrå i brødet.
La brødet etterheve i 1-1 1/2 time med klede over.
Sett ovnen på 250 grader. Sett inn brødet idet du setter ned til 200 grader, og stek nederst i ovnen i 30-40 minutter. Pensle med lunkent vann etter 20 minutter.

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?