Tunfiskrøre
Tunfiskrøre, eller tunfisksalat, er den første fiskeretten jeg likte som barn. I vår famile heter den bare «tuna» og har alltid blitt servert som lunsjmat i helger og på koldtbord i familieselskaper som et barnevennlig alternativ.
Den har tradisjonelt kun bestått av tunfisk, løk og rømme, men gjennom kreativ evolusjon har den blitt tilsatt en skje rømme (for syrlighet, men også for konsistens - og fylde!) Nå har jeg tatt steget videre, og bruker en klype finhakket persille, en skje hakkede kapers, litt sennep og en skvis med sitron i tillegg.
Tunfiskrøre, eller tunfisksalat, er den første fiskeretten jeg likte som barn. I vår famile heter den bare «tuna» og har alltid blitt servert som lunsjmat i helger og på koldtbord i familieselskaper som et barnevennlig alternativ.
Den har tradisjonelt kun bestått av tunfisk, løk og rømme, men gjennom kreativ evolusjon har den blitt tilsatt en skje rømme (for syrlighet, men også for konsistens - og fylde!) Nå har jeg tatt steget videre, og bruker en klype finhakket persille, en skje hakkede kapers, litt sennep og en skvis med sitron i tillegg.
Ingredienser
- 100 g tunfisk
- 1 ss rødløk
- 1 ts kapers, helst saltet
- 2 ts persille
- 2 ss majones
- 1 ss rømme
- 1 ts sennep
- 2 ts sitronsaft
- salt
- pepper
Slik gjør du:
- 100 g tunfisk
- 1 ss rødløk
- 1 ts kapers, helst saltet
- 2 ts persille
- 2 ss majones
- 1 ss rømme
- 1 ts sennep
- 2 ts sitronsaft
- salt
- pepper

Bon appetit!
Lag deg en gratis konto