Til hovedinnhold

Apple crumble

1 h

Apple crumble – eplemos servert med et lag av sprø smuldredeig – er kanskje den beste måten å servere epler til dessert på. Søtt, varmende og sprøtt.
Kilde: Foto: Charlotte Lake/NTB Scanpix.

Lagret av 75 brukere
Apple crumble

Apple crumble – eplemos servert med et lag av sprø smuldredeig – er kanskje den beste måten å servere epler til dessert på. Søtt, varmende og sprøtt.
Kilde: Foto: Charlotte Lake/NTB Scanpix.

Lagret av 75 brukere

Ingredienser

8
porsjoner
  • 1 kg eple
  • salt
  • 1 dl eplejuice
  • 100 g hvetemel
  • 75 g smør
  • 50 g havregryn
  • 100 g brunt sukker

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 kg eple
  • salt
  • 1 dl eplejuice
  • 100 g hvetemel
  • 75 g smør
  • 50 g havregryn
  • 100 g brunt sukker
Forvarm ovnen til 200 grader. Vask eplene og del dem i fire. Skjær ut kjernen, og del bitene igjen i fire. Ha eplene i en stekepanne (det kan hende du må smake dem til med litt sukker, dersom de ikke er søte nok). Ha i eplejuice og stek eplene på medium varme i fem minutter, eller til eplene begynner å bli myke. Fordel eplene mellom fire ildfaste porsjonsskåler.
Smuldre sammen smør og hvetemel med fingertuppene. Det skal få konsistens som grov sand eller brødsmuler. Bland inn havregryn og brunt sukker. Fordel smuldredeigen over eplene.
Stek i ovnen i 30 minutter eller til lokket er blitt sprøtt og gyllent.
Server varmt, gjerne med pisket vaniljekrem eller vaniljeis ved siden av.
woman cooking

Bon appetit!

Forvarm ovnen til 200 grader. Vask eplene og del dem i fire. Skjær ut kjernen, og del bitene igjen i fire. Ha eplene i en stekepanne (det kan hende du må smake dem til med litt sukker, dersom de ikke er søte nok). Ha i eplejuice og stek eplene på medium varme i fem minutter, eller til eplene begynner å bli myke. Fordel eplene mellom fire ildfaste porsjonsskåler.
Smuldre sammen smør og hvetemel med fingertuppene. Det skal få konsistens som grov sand eller brødsmuler. Bland inn havregryn og brunt sukker. Fordel smuldredeigen over eplene.
Stek i ovnen i 30 minutter eller til lokket er blitt sprøtt og gyllent.
Server varmt, gjerne med pisket vaniljekrem eller vaniljeis ved siden av.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?