Til hovedinnhold

Lemon curd

30 min

Den britiske favoritten med en syrlig smak brukes som alternativ til syltetøy og marmelade på ristet brød eller scones.
Kilde: Stavanger Aftenblad

Lagret av 78 brukere
Lemon curd

Den britiske favoritten med en syrlig smak brukes som alternativ til syltetøy og marmelade på ristet brød eller scones.
Kilde: Stavanger Aftenblad

Lagret av 78 brukere

Ingredienser

8
porsjoner
  • 2.5 ss sitronsaft, presset
  • 0.5 ss sitronskall, revet
  • 25 g smør
  • 1 dl sukker
  • 1 egg
  • 1 eggeplomme

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 2.5 ss sitronsaft, presset
  • 0.5 ss sitronskall, revet
  • 25 g smør
  • 1 dl sukker
  • 1 egg
  • 1 eggeplomme
Riv sitron og press ut saften.
Bland nypresset sitronsaft, sitronskall, smør og sukker i en kasserolle.
Smelt på lav varme. Ta kasserollen av platen.
Visp egg og eggeplomme og rør i sitronsmøret. Rør mens du varmer opp igjen ved lav varme.
Sitronrøren som britene elsker å smøre på sin toast, er ferdig når den tykner. Ta den av varmen og avkjøl.
Hell på glass med skrulokk.
Kan oppbevares i kjøleskap opptil 2 uker. Ettersom den inneholder egg, har den begrenset holdbarhet.
woman cooking

Bon appetit!

Riv sitron og press ut saften.
Bland nypresset sitronsaft, sitronskall, smør og sukker i en kasserolle.
Smelt på lav varme. Ta kasserollen av platen.
Visp egg og eggeplomme og rør i sitronsmøret. Rør mens du varmer opp igjen ved lav varme.
Sitronrøren som britene elsker å smøre på sin toast, er ferdig når den tykner. Ta den av varmen og avkjøl.
Hell på glass med skrulokk.
Kan oppbevares i kjøleskap opptil 2 uker. Ettersom den inneholder egg, har den begrenset holdbarhet.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?