Lemon curd
30 min
Den britiske favoritten med en syrlig smak brukes som alternativ til syltetøy og marmelade på ristet brød eller scones.
Kilde: Stavanger Aftenblad
Lagret av 78 brukere
Den britiske favoritten med en syrlig smak brukes som alternativ til syltetøy og marmelade på ristet brød eller scones.
Kilde: Stavanger Aftenblad
Lagret av 78 brukere
Ingredienser
8
porsjoner
- 2.5 ss sitronsaft, presset
- 0.5 ss sitronskall, revet
- 25 g smør
- 1 dl sukker
- 1 egg
- 1 eggeplomme
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
- 2.5 ss sitronsaft, presset
- 0.5 ss sitronskall, revet
- 25 g smør
- 1 dl sukker
- 1 egg
- 1 eggeplomme
Riv sitron og press ut saften.
Bland nypresset sitronsaft, sitronskall, smør og sukker i en kasserolle.
Smelt på lav varme. Ta kasserollen av platen.
Visp egg og eggeplomme og rør i sitronsmøret. Rør mens du varmer opp igjen ved lav varme.
Sitronrøren som britene elsker å smøre på sin toast, er ferdig når den tykner. Ta den av varmen og avkjøl.
Hell på glass med skrulokk.
Kan oppbevares i kjøleskap opptil 2 uker. Ettersom den inneholder egg, har den begrenset holdbarhet.

Bon appetit!
Riv sitron og press ut saften.
Bland nypresset sitronsaft, sitronskall, smør og sukker i en kasserolle.
Smelt på lav varme. Ta kasserollen av platen.
Visp egg og eggeplomme og rør i sitronsmøret. Rør mens du varmer opp igjen ved lav varme.
Sitronrøren som britene elsker å smøre på sin toast, er ferdig når den tykner. Ta den av varmen og avkjøl.
Hell på glass med skrulokk.
Kan oppbevares i kjøleskap opptil 2 uker. Ettersom den inneholder egg, har den begrenset holdbarhet.
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.