rask
Vaniljeis med moltekaramell
30 min
Moltekrem er grei nok, den, men det fins jevngode alternativer som ikke trenger lengre forberedelse. Som denne varianten, der isen godt kan være ferdigkjøpt.
Kilde: Stavanger Aftenblad
31 har lagret denne
Moltekrem er grei nok, den, men det fins jevngode alternativer som ikke trenger lengre forberedelse. Som denne varianten, der isen godt kan være ferdigkjøpt.
Kilde: Stavanger Aftenblad
31 har lagret denne
Unngå at skjermen går i dvale
- 100 sukker, helst demerara
- 200 g multer
- 1 l vaniljeis
- 10 mynte
- 100 g hasselnøtter
Grovhakk hasselnøttene og rist dem sprø i tørr panne.
Hell hasselnøttene i et kjøkkenhåndkle og gni av det løse skallet. Avkjøl.
Ta ut isen av fryseren og sett en halvtime i kjøleskapet så den er myk ved servering.
Moltekaramell:
Smelt sukker i en liten kasserolle.
Legg i moltene og la dem koke i 2 minutter.
Legg to kuler is på fine desserttallerkener. Fordel lune molter over. Dryss på ristede nøtter og pynt med grønne krydderblader.

Bon appetit!
Grovhakk hasselnøttene og rist dem sprø i tørr panne.
Hell hasselnøttene i et kjøkkenhåndkle og gni av det løse skallet. Avkjøl.
Ta ut isen av fryseren og sett en halvtime i kjøleskapet så den er myk ved servering.
Moltekaramell:
Smelt sukker i en liten kasserolle.
Legg i moltene og la dem koke i 2 minutter.
Legg to kuler is på fine desserttallerkener. Fordel lune molter over. Dryss på ristede nøtter og pynt med grønne krydderblader.