Til hovedinnhold

Rabarbra med sitronkrem

1 h

Denne rabarbrakompotten er servert med vispet krem tilsmakt med lemon curd. Innimellom lagene er strødd kransekake. Du kan velge å bruke marengs eller knuste biscotti eller småkaker. Lemon curd på glass kan du kjøpe i flere velutstyrte dagligvarebutikker lokalt, men har du tid så lag den selv!
Kilde: Stavanger Aftenblad. Foto: Jonas Haarr Friestad

Lagret av 27 brukere
Rabarbra med sitronkrem

Denne rabarbrakompotten er servert med vispet krem tilsmakt med lemon curd. Innimellom lagene er strødd kransekake. Du kan velge å bruke marengs eller knuste biscotti eller småkaker. Lemon curd på glass kan du kjøpe i flere velutstyrte dagligvarebutikker lokalt, men har du tid så lag den selv!
Kilde: Stavanger Aftenblad. Foto: Jonas Haarr Friestad

Lagret av 27 brukere

Ingredienser

8
porsjoner
  • 200 g rabarbra
  • 1 vaniljestang
  • 2 dl sukker

Lemon curd

  • 2.5 ss sitronsaft, presset
  • 0.5 ss sitronskall, revet
  • 25 g smør
  • 1 dl sukker
  • 1 egg
  • 1 eggeplomme
  • 0.33 l kremfløte

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 200 g rabarbra
  • 1 vaniljestang
  • 2 dl sukker

Lemon curd

  • 2.5 ss sitronsaft, presset
  • 0.5 ss sitronskall, revet
  • 25 g smør
  • 1 dl sukker
  • 1 egg
  • 1 eggeplomme
  • 0.33 l kremfløte
Rabarbrakompott:
 Skjær de rensede rabarbrastilkene i biter 4-5 cm lange.
Kle en stekeovnspanne og fordel utover med sukker og vanilje over. Stek dem ved 200 grader til de er myke, cirka 10 minutter.
Du kan også koke kompotten i kasserolle på plate. Avkjøl.

Lemon curd

Bland sitronsaft, sitronskall, smør og melis i en kasserolle.
Smelt på lav varme. Ta kasserollen av platen.
Visp egg og eggeplomme og rør i sitronsmøret. Rør mens du varmer opp igjen ved lav varme. Sitronrøren som britene elsker å smøre på sin toast, er ferdig når den tykner. Ta den av varmen og avkjøl.
Visp kremen.
Bland inn avkjølt lemon curd.
Om ønskelig kan du knuse inn enten kransekakebiter eller biscotti.
Anrett:
Gjør klar porsjonsglass: Legg lagvis rabarbrakompott, krem og kjeks.
Topp gjerne med rabarbrastykker eller halve jordbær.
Servér straks.
woman cooking

Bon appetit!

Rabarbrakompott:
 Skjær de rensede rabarbrastilkene i biter 4-5 cm lange.
Kle en stekeovnspanne og fordel utover med sukker og vanilje over. Stek dem ved 200 grader til de er myke, cirka 10 minutter.
Du kan også koke kompotten i kasserolle på plate. Avkjøl.

Lemon curd

Bland sitronsaft, sitronskall, smør og melis i en kasserolle.
Smelt på lav varme. Ta kasserollen av platen.
Visp egg og eggeplomme og rør i sitronsmøret. Rør mens du varmer opp igjen ved lav varme. Sitronrøren som britene elsker å smøre på sin toast, er ferdig når den tykner. Ta den av varmen og avkjøl.
Visp kremen.
Bland inn avkjølt lemon curd.
Om ønskelig kan du knuse inn enten kransekakebiter eller biscotti.
Anrett:
Gjør klar porsjonsglass: Legg lagvis rabarbrakompott, krem og kjeks.
Topp gjerne med rabarbrastykker eller halve jordbær.
Servér straks.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?