Denne rabarbrakompotten er servert med vispet krem tilsmakt med lemon curd. Innimellom lagene er strødd kransekake. Du kan velge å bruke marengs eller knuste biscotti eller småkaker. Lemon curd på glass kan du kjøpe i flere velutstyrte dagligvarebutikker lokalt, men har du tid så lag den selv! Kilde: Stavanger Aftenblad. Foto: Jonas Haarr Friestad
Denne rabarbrakompotten er servert med vispet krem tilsmakt med lemon curd. Innimellom lagene er strødd kransekake. Du kan velge å bruke marengs eller knuste biscotti eller småkaker. Lemon curd på glass kan du kjøpe i flere velutstyrte dagligvarebutikker lokalt, men har du tid så lag den selv! Kilde: Stavanger Aftenblad. Foto: Jonas Haarr Friestad
Rabarbrakompott: Skjær de rensede rabarbrastilkene i biter 4-5 cm lange.
Kle en stekeovnspanne og fordel utover med sukker og vanilje over. Stek dem ved 200 grader til de er myke, cirka 10 minutter.
Du kan også koke kompotten i kasserolle på plate. Avkjøl.
Lemon curd
Bland sitronsaft, sitronskall, smør og melis i en kasserolle.
Smelt på lav varme. Ta kasserollen av platen.
Visp egg og eggeplomme og rør i sitronsmøret. Rør mens du varmer opp igjen ved lav varme. Sitronrøren som britene elsker å smøre på sin toast, er ferdig når den tykner. Ta den av varmen og avkjøl.
Visp kremen.
Bland inn avkjølt lemon curd.
Om ønskelig kan du knuse inn enten kransekakebiter eller biscotti.
Anrett:
Gjør klar porsjonsglass: Legg lagvis rabarbrakompott, krem og kjeks.
Topp gjerne med rabarbrastykker eller halve jordbær.
Servér straks.
Bon appetit!
Rabarbrakompott: Skjær de rensede rabarbrastilkene i biter 4-5 cm lange.
Kle en stekeovnspanne og fordel utover med sukker og vanilje over. Stek dem ved 200 grader til de er myke, cirka 10 minutter.
Du kan også koke kompotten i kasserolle på plate. Avkjøl.
Lemon curd
Bland sitronsaft, sitronskall, smør og melis i en kasserolle.
Smelt på lav varme. Ta kasserollen av platen.
Visp egg og eggeplomme og rør i sitronsmøret. Rør mens du varmer opp igjen ved lav varme. Sitronrøren som britene elsker å smøre på sin toast, er ferdig når den tykner. Ta den av varmen og avkjøl.
Visp kremen.
Bland inn avkjølt lemon curd.
Om ønskelig kan du knuse inn enten kransekakebiter eller biscotti.
Anrett:
Gjør klar porsjonsglass: Legg lagvis rabarbrakompott, krem og kjeks.
Topp gjerne med rabarbrastykker eller halve jordbær.
Servér straks.
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto