Clafoutis er etter hvert blitt synonymt med bær stekt i noe som kan minne om pannekakerøre, originalt var det noe mer begrenset. En original clafoutis var basert på mørke kirsebær - og de skulle være stekt med steinene i, for optimal smaksutvikling. Men du kan bruke de bærene du har. Kilde: Adresseavisen
Clafoutis er etter hvert blitt synonymt med bær stekt i noe som kan minne om pannekakerøre, originalt var det noe mer begrenset. En original clafoutis var basert på mørke kirsebær - og de skulle være stekt med steinene i, for optimal smaksutvikling. Men du kan bruke de bærene du har. Kilde: Adresseavisen
I kaken på bildet er det kirsebær, blåbær, moreller og bringebær. Men man tager hva man haver av friske bær.
Sett stekovn på 200 grader.
Ha bærene i en ildfast form (på størrelse med en springform cirka) og dryss sukker over.
Velg en liten sitron. Rasp det gule av skallet på sitron, press ut saften.
Ha eggene i en bolle. Visp inn siktet mel, sitronskall, sitronsaft, sukker, fløte og vaniljesukker. Røren skal være jevn og ha konsistens som en vaffelrøre.
Hell røren over bærene, slik at det aller meste dekkes - men at noe av bærene stikker opp og er synlig.
Stek i ovn på 200 grader i ca. 30 minutter, til det «fjærer» når du trykker.
La stå til avkjøling på kjøkkenbenken en liten stund, før du sikter melis over.
Server lun, gjerne med rørte jordbær og lettpisket krem eller vaniljeis.
Bon appetit!
I kaken på bildet er det kirsebær, blåbær, moreller og bringebær. Men man tager hva man haver av friske bær.
Sett stekovn på 200 grader.
Ha bærene i en ildfast form (på størrelse med en springform cirka) og dryss sukker over.
Velg en liten sitron. Rasp det gule av skallet på sitron, press ut saften.
Ha eggene i en bolle. Visp inn siktet mel, sitronskall, sitronsaft, sukker, fløte og vaniljesukker. Røren skal være jevn og ha konsistens som en vaffelrøre.
Hell røren over bærene, slik at det aller meste dekkes - men at noe av bærene stikker opp og er synlig.
Stek i ovn på 200 grader i ca. 30 minutter, til det «fjærer» når du trykker.
La stå til avkjøling på kjøkkenbenken en liten stund, før du sikter melis over.
Server lun, gjerne med rørte jordbær og lettpisket krem eller vaniljeis.
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto