rask
Rødvinskokte pærer
30 min
Dette er en klassiker fra Frankrike til Vianvang. Denne varianten er også fransk bistrorett. De ser både flotte ut, dufter godt og smaker flott. Om du vil ha crème fraîche, vispet krem eller en god is til, bestemmer du selv.
Kilde: Stavanger Aftenblad. Illustrasjonsfoto: Colourbox.no
Lagret av 13 brukere
Dette er en klassiker fra Frankrike til Vianvang. Denne varianten er også fransk bistrorett. De ser både flotte ut, dufter godt og smaker flott. Om du vil ha crème fraîche, vispet krem eller en god is til, bestemmer du selv.
Kilde: Stavanger Aftenblad. Illustrasjonsfoto: Colourbox.no
Lagret av 13 brukere
Ingredienser
8
porsjoner
- 4 pære
- 1 appelsin
- 1 vaniljestang
- 7 dl rødvin
- 200 g sukker, helst demerara
- 1 kanelstang
- muskatnøtt
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
- 4 pære
- 1 appelsin
- 1 vaniljestang
- 7 dl rødvin
- 200 g sukker, helst demerara
- 1 kanelstang
- muskatnøtt
Begynn med laken: Skrell halve appelsinen og skjær skallet i tynne strimler; bruk evt. et zestejern.
Press saft av halve appelsinen.
Splitt vaniljestangen på langs.
Varm rødvin, appelsinsaft, appelsinskall, vaniljestang, sukker, kanelstang og et knivsodd nyrevet muskatnøtt i en stor kasserolle.
Skrell pærene og legg dem i den krydrete vinen. Legg på lokk og la dem koke i cirka 5 minutter til de er så vidt møre.
Avkjøl i laken.
Like før servering: Ta opp pærene. Kok inn laken over sterk varme til den nesten er tyktflytende, nesten sirupsaktig.
Sil laken. Hell den over frukten og sérver straks, gjerne i porsjonsglass med noe kremaktig til.

Bon appetit!
Begynn med laken: Skrell halve appelsinen og skjær skallet i tynne strimler; bruk evt. et zestejern.
Press saft av halve appelsinen.
Splitt vaniljestangen på langs.
Varm rødvin, appelsinsaft, appelsinskall, vaniljestang, sukker, kanelstang og et knivsodd nyrevet muskatnøtt i en stor kasserolle.
Skrell pærene og legg dem i den krydrete vinen. Legg på lokk og la dem koke i cirka 5 minutter til de er så vidt møre.
Avkjøl i laken.
Like før servering: Ta opp pærene. Kok inn laken over sterk varme til den nesten er tyktflytende, nesten sirupsaktig.
Sil laken. Hell den over frukten og sérver straks, gjerne i porsjonsglass med noe kremaktig til.
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.