rask

Rødvinskokte pærer

30 min
Lagret av 13 brukere
Rødvinskokte pærer
Lagret av 13 brukere

Ingredienser

8
porsjoner
  • 4 pære
  • 1 appelsin
  • 1 vaniljestang
  • 7 dl rødvin
  • 200 g sukker, helst demerara
  • 1 kanelstang
  • muskatnøtt

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 4 pære
  • 1 appelsin
  • 1 vaniljestang
  • 7 dl rødvin
  • 200 g sukker, helst demerara
  • 1 kanelstang
  • muskatnøtt
Begynn med laken: Skrell halve appelsinen og skjær skallet i tynne strimler; bruk evt. et zestejern.
Press saft av halve appelsinen.
Splitt vaniljestangen på langs.
Varm rødvin, appelsinsaft, appelsinskall, vaniljestang, sukker, kanelstang og et knivsodd nyrevet muskatnøtt i en stor kasserolle.
Skrell pærene og legg dem i den krydrete vinen. Legg på lokk og la dem koke i cirka 5 minutter til de er så vidt møre.
Avkjøl i laken.
Like før servering: Ta opp pærene. Kok inn laken over sterk varme til den nesten er tyktflytende, nesten sirupsaktig.
Sil laken. Hell den over frukten og sérver straks, gjerne i porsjonsglass med noe kremaktig til.
woman cooking

Bon appetit!

Begynn med laken: Skrell halve appelsinen og skjær skallet i tynne strimler; bruk evt. et zestejern.
Press saft av halve appelsinen.
Splitt vaniljestangen på langs.
Varm rødvin, appelsinsaft, appelsinskall, vaniljestang, sukker, kanelstang og et knivsodd nyrevet muskatnøtt i en stor kasserolle.
Skrell pærene og legg dem i den krydrete vinen. Legg på lokk og la dem koke i cirka 5 minutter til de er så vidt møre.
Avkjøl i laken.
Like før servering: Ta opp pærene. Kok inn laken over sterk varme til den nesten er tyktflytende, nesten sirupsaktig.
Sil laken. Hell den over frukten og sérver straks, gjerne i porsjonsglass med noe kremaktig til.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?