Til hovedinnhold

Plommekompott

1 h

Plommekompott er en herlig dessert som ofte vekker nostalgi. Server den gjerne lun med litt vispet krem til.
Kilde: Opplysningskontoret for frukt og grønt. Foto: Opplysningskontoret for frukt og grønt/Anders Martinsen

Lagret av 15 brukere
Plommekompott

Plommekompott er en herlig dessert som ofte vekker nostalgi. Server den gjerne lun med litt vispet krem til.
Kilde: Opplysningskontoret for frukt og grønt. Foto: Opplysningskontoret for frukt og grønt/Anders Martinsen

Lagret av 15 brukere

Ingredienser

8
porsjoner
  • 30 plommer
  • 200 g sukker
  • 1 dl hvitvin
  • 2 ss potetmel
  • 4 ss vann

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 30 plommer
  • 200 g sukker
  • 1 dl hvitvin
  • 2 ss potetmel
  • 4 ss vann
Del plommene, fjern steinen og del fruktkjøttet i biter.
Ha plommene i en kjele, hell på hvitvin og sukker og la det koke opp. Småkoke videre i 10 minutter til plommene er møre.
Rør ut potetmelet i vannet og hell det forsiktig i plommekompotten under omrøring.
Plommekompotten må ikke koke etter at jevningen er tatt i.
La kompotten avkjøles litt før servering.
Server med vispet krem eller fløtemelk til.
Noen mandelflak på toppen gir litt sprøtt å tygge på.
woman cooking

Bon appetit!

Del plommene, fjern steinen og del fruktkjøttet i biter.
Ha plommene i en kjele, hell på hvitvin og sukker og la det koke opp. Småkoke videre i 10 minutter til plommene er møre.
Rør ut potetmelet i vannet og hell det forsiktig i plommekompotten under omrøring.
Plommekompotten må ikke koke etter at jevningen er tatt i.
La kompotten avkjøles litt før servering.
Server med vispet krem eller fløtemelk til.
Noen mandelflak på toppen gir litt sprøtt å tygge på.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?