Plommekompott
1 h
Plommekompott er en herlig dessert som ofte vekker nostalgi. Server den gjerne lun med litt vispet krem til.
Kilde: Opplysningskontoret for frukt og grønt. Foto: Opplysningskontoret for frukt og grønt/Anders Martinsen
Lagret av 15 brukere
Plommekompott er en herlig dessert som ofte vekker nostalgi. Server den gjerne lun med litt vispet krem til.
Kilde: Opplysningskontoret for frukt og grønt. Foto: Opplysningskontoret for frukt og grønt/Anders Martinsen
Lagret av 15 brukere
Ingredienser
8
porsjoner
- 30 plommer
- 200 g sukker
- 1 dl hvitvin
- 2 ss potetmel
- 4 ss vann
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
- 30 plommer
- 200 g sukker
- 1 dl hvitvin
- 2 ss potetmel
- 4 ss vann
Del plommene, fjern steinen og del fruktkjøttet i biter.
Ha plommene i en kjele, hell på hvitvin og sukker og la det koke opp. Småkoke videre i 10 minutter til plommene er møre.
Rør ut potetmelet i vannet og hell det forsiktig i plommekompotten under omrøring.
Plommekompotten må ikke koke etter at jevningen er tatt i.
La kompotten avkjøles litt før servering.
Server med vispet krem eller fløtemelk til.
Noen mandelflak på toppen gir litt sprøtt å tygge på.

Bon appetit!
Del plommene, fjern steinen og del fruktkjøttet i biter.
Ha plommene i en kjele, hell på hvitvin og sukker og la det koke opp. Småkoke videre i 10 minutter til plommene er møre.
Rør ut potetmelet i vannet og hell det forsiktig i plommekompotten under omrøring.
Plommekompotten må ikke koke etter at jevningen er tatt i.
La kompotten avkjøles litt før servering.
Server med vispet krem eller fløtemelk til.
Noen mandelflak på toppen gir litt sprøtt å tygge på.
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.