Clafoutis med kirsebær
1 h
Den franske hverdagsdesserten, clafoutis, må serveres lun.
Kilde: Aftenbladet Foto: Jonas Haarr Friestad
Lagret av 12 brukere
Den franske hverdagsdesserten, clafoutis, må serveres lun.
Kilde: Aftenbladet Foto: Jonas Haarr Friestad
Lagret av 12 brukere
Ingredienser
8
porsjoner
- 4 egg
- 2 eggeplomme
- 75 g sukker
- 0.5 vaniljestang
- 60 g hvetemel
- 5 dl helmelk
- 25 g mandler
- 300 g kirsebær
- melis
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
- 4 egg
- 2 eggeplomme
- 75 g sukker
- 0.5 vaniljestang
- 60 g hvetemel
- 5 dl helmelk
- 25 g mandler
- 300 g kirsebær
- melis
Visp egg, eggeplommer og sukker med vanilje og mel. Spe med melken i flere omganger mens du rører. Du trenger en tykk, jevn røre.
Rist mandler på tørr panne og hakk dem. Vend inn i røren.
Hvis du ikke liker å vispe alt for hånd, kan du ha alt i kjøkkenmaskinen.
Smør en dyp terteform eller ildfast fat som rommer cirka 1 ½ liter.
Hell i røren. Spre bærene over toppen. Stek desserten ved 200 grader i 30-40 minutter, til eggemassen er så vidt stivnet.
Server straks med siktet melis og krem, vaniljeis eller søtet yoghurt.

Bon appetit!
Visp egg, eggeplommer og sukker med vanilje og mel. Spe med melken i flere omganger mens du rører. Du trenger en tykk, jevn røre.
Rist mandler på tørr panne og hakk dem. Vend inn i røren.
Hvis du ikke liker å vispe alt for hånd, kan du ha alt i kjøkkenmaskinen.
Smør en dyp terteform eller ildfast fat som rommer cirka 1 ½ liter.
Hell i røren. Spre bærene over toppen. Stek desserten ved 200 grader i 30-40 minutter, til eggemassen er så vidt stivnet.
Server straks med siktet melis og krem, vaniljeis eller søtet yoghurt.
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.