Til hovedinnhold

Clafoutis med kirsebær

1 h
9 varer
12
Clafoutis med kirsebær

Den franske hverdagsdesserten, clafoutis, må serveres lun.
Kilde: Aftenbladet Foto: Jonas Haarr Friestad

Ingredienser

8
porsjoner
  • 4 egg
  • 2 eggeplomme
  • 75 g sukker
  • 0.5 vaniljestang
  • 60 g hvetemel
  • 5 dl helmelk
  • 25 g mandler
  • 300 g kirsebær
  • melis

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 4 egg
  • 2 eggeplomme
  • 75 g sukker
  • 0.5 vaniljestang
  • 60 g hvetemel
  • 5 dl helmelk
  • 25 g mandler
  • 300 g kirsebær
  • melis
Visp egg, eggeplommer og sukker med vanilje og mel. Spe med melken i flere omganger mens du rører. Du trenger en tykk, jevn røre.
Rist mandler på tørr panne og hakk dem. Vend inn i røren.
Hvis du ikke liker å vispe alt for hånd, kan du ha alt i kjøkkenmaskinen.
Smør en dyp terteform eller ildfast fat som rommer cirka 1 ½ liter.
Hell i røren. Spre bærene over toppen. Stek desserten ved 200 grader i 30-40 minutter, til eggemassen er så vidt stivnet.
Server straks med siktet melis og krem, vaniljeis eller søtet yoghurt.
woman cooking

Bon appetit!

Visp egg, eggeplommer og sukker med vanilje og mel. Spe med melken i flere omganger mens du rører. Du trenger en tykk, jevn røre.
Rist mandler på tørr panne og hakk dem. Vend inn i røren.
Hvis du ikke liker å vispe alt for hånd, kan du ha alt i kjøkkenmaskinen.
Smør en dyp terteform eller ildfast fat som rommer cirka 1 ½ liter.
Hell i røren. Spre bærene over toppen. Stek desserten ved 200 grader i 30-40 minutter, til eggemassen er så vidt stivnet.
Server straks med siktet melis og krem, vaniljeis eller søtet yoghurt.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?