Ostekakebunn

60 min

For oss som ikke stortrives med kakepynting, er ostekake en god løsning. Den trenger ikke mye stæsj. Dessuten kan den lages i god tid, opptil flere døgn før servering. 
Kilde: Stavanger Aftenblad Illustrasjonsfoto: Krister Sørbø

75 har lagret denne
ostekakebunn

For oss som ikke stortrives med kakepynting, er ostekake en god løsning. Den trenger ikke mye stæsj. Dessuten kan den lages i god tid, opptil flere døgn før servering. 
Kilde: Stavanger Aftenblad Illustrasjonsfoto: Krister Sørbø

75 har lagret denne
8
porsjoner
  • 150 g havrekjeks
  • 40 g sukker
  • 70 g smør, smeltet
Unngå at skjermen går i dvale
  • 150 g havrekjeks
  • 40 g sukker
  • 70 g smør, smeltet
Kle bakepapir i bunnen av en springform. Kjør kjeksen til smuler i kjøkkenmaskin og bland med smøret.
Bred ut massen i formen og press godt. Stek ved 175 grader cirka 10 minutter, til massen har tatt farge og er sprø. Avkjøl.
Hell valgt fyll over den avkjølte bunnen. Stek paien i stekeovnen ved 180 grader i 45 minutter. Avkjøl litt. Ikke skru av stekeovnen.
woman cooking

Bon appetit!

Kle bakepapir i bunnen av en springform. Kjør kjeksen til smuler i kjøkkenmaskin og bland med smøret.
Bred ut massen i formen og press godt. Stek ved 175 grader cirka 10 minutter, til massen har tatt farge og er sprø. Avkjøl.
Hell valgt fyll over den avkjølte bunnen. Stek paien i stekeovnen ved 180 grader i 45 minutter. Avkjøl litt. Ikke skru av stekeovnen.

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?