Grovrasp gulrøttene, og ta gjerne valnøttene hele (nøttene kan sløyfes).
Visp egg og sukker lyst og luftig.
Bland det tørre godt sammen, sikt over og bland inn i egg og sukker.
Rør så inn olje, revne gulrøtter og valnøtter.
Hell over røren i stor, smurt springform (26 cm. i diameter).
Stek på 170 grader i cirka 1 time. Prikk kaken med f.eks. en strikkepinne for å sjekke om den er ferdig stekt. Sitter det deig igjen på pinnen må den stekes noen minutter til.
La kaken stå kjølig før den åpnes. Kaken holder seg saftig i flere dager.
Glasur
Rasp sitronskall, kun det gule, og bland sammen med kremost og melis.
Rør til en jevn masse.
Fordel glasuren på toppen av kaken når den er blitt kjølig nok.
Bon appetit!
Sett stekeovnen på 170 grader.
Grovrasp gulrøttene, og ta gjerne valnøttene hele (nøttene kan sløyfes).
Visp egg og sukker lyst og luftig.
Bland det tørre godt sammen, sikt over og bland inn i egg og sukker.
Rør så inn olje, revne gulrøtter og valnøtter.
Hell over røren i stor, smurt springform (26 cm. i diameter).
Stek på 170 grader i cirka 1 time. Prikk kaken med f.eks. en strikkepinne for å sjekke om den er ferdig stekt. Sitter det deig igjen på pinnen må den stekes noen minutter til.
La kaken stå kjølig før den åpnes. Kaken holder seg saftig i flere dager.
Glasur
Rasp sitronskall, kun det gule, og bland sammen med kremost og melis.
Rør til en jevn masse.
Fordel glasuren på toppen av kaken når den er blitt kjølig nok.
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto