Til hovedinnhold

Gulrotkake

1 h

Dette er en saftig og holdbar kake som passer til alle anledninger - til og med å ta med på tur.
Kilde: Adressavisen

Lagret av 30 brukere
Gulrotkake

Dette er en saftig og holdbar kake som passer til alle anledninger - til og med å ta med på tur.
Kilde: Adressavisen

Lagret av 30 brukere

Ingredienser

8
porsjoner
  • 450 g gulrot
  • 450 g sukker
  • 450 g hvetemel
  • 1 ts salt
  • 2 ts kanel, malt
  • 6 egg
  • 3.5 dl solsikkeolje
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts natron
  • 100 g valnøttkjerner

Glasur

  • 200 g kremost naturell
  • 100 g melis
  • 0.5 sitron

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 450 g gulrot
  • 450 g sukker
  • 450 g hvetemel
  • 1 ts salt
  • 2 ts kanel, malt
  • 6 egg
  • 3.5 dl solsikkeolje
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts natron
  • 100 g valnøttkjerner

Glasur

  • 200 g kremost naturell
  • 100 g melis
  • 0.5 sitron
Sett stekeovnen på 170 grader.
Grovrasp gulrøttene, og ta gjerne valnøttene hele (nøttene kan sløyfes).
Visp egg og sukker lyst og luftig.
Bland det tørre godt sammen, sikt over og bland inn i egg og sukker.
Rør så inn olje, revne gulrøtter og valnøtter.
Hell over røren i stor, smurt springform (26 cm. i diameter).
Stek på 170 grader i cirka 1 time. Prikk kaken med f.eks. en strikkepinne for å sjekke om den er ferdig stekt. Sitter det deig igjen på pinnen må den stekes noen minutter til.
La kaken stå kjølig før den åpnes. Kaken holder seg saftig i flere dager.

Glasur

Rasp sitronskall, kun det gule, og bland sammen med kremost og melis.
Rør til en jevn masse.
Fordel glasuren på toppen av kaken når den er blitt kjølig nok.
woman cooking

Bon appetit!

Sett stekeovnen på 170 grader.
Grovrasp gulrøttene, og ta gjerne valnøttene hele (nøttene kan sløyfes).
Visp egg og sukker lyst og luftig.
Bland det tørre godt sammen, sikt over og bland inn i egg og sukker.
Rør så inn olje, revne gulrøtter og valnøtter.
Hell over røren i stor, smurt springform (26 cm. i diameter).
Stek på 170 grader i cirka 1 time. Prikk kaken med f.eks. en strikkepinne for å sjekke om den er ferdig stekt. Sitter det deig igjen på pinnen må den stekes noen minutter til.
La kaken stå kjølig før den åpnes. Kaken holder seg saftig i flere dager.

Glasur

Rasp sitronskall, kun det gule, og bland sammen med kremost og melis.
Rør til en jevn masse.
Fordel glasuren på toppen av kaken når den er blitt kjølig nok.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?