Til hovedinnhold
rask

Sitronkrem til sol og måne kake

30 min

Deilig frisk sitronkrem er fyllet i sol- og månekaken.
Kilde: Opplysningskontoret for egg og kjøtt

Lagret av 6 brukere
Sitronkrem til sol og måne kake

Deilig frisk sitronkrem er fyllet i sol- og månekaken.
Kilde: Opplysningskontoret for egg og kjøtt

Lagret av 6 brukere

Ingredienser

8
porsjoner
  • 1 dl sukker
  • 2 sitron
  • 6 eggeplomme
  • 100 g smør
  • 1 boks fersken, fersken
  • 500 g marsipan

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 dl sukker
  • 2 sitron
  • 6 eggeplomme
  • 100 g smør
  • 1 boks fersken, fersken
  • 500 g marsipan
Bland eggeplommer, sukker, revet skall og presset saft fra sitronen i en liten kjele. Pisk kraftig under forsiktig oppvarming til kremen blir skummende og tykner. Blandingen må ikke koke. Når blandingen har blitt til en tykk eggekrem, tas kjelen fra platen. Pisk inn romtemperert smør i små klatter. La kremen avkjøle.
Del sukkerbrødbunnen i fire og dynk dem med ferskenlake.
Legg sitronkremen mellom to lag.
(Det kan være lurt å gjemme litt av sitronkremen for å smøre ett tynt lag på toppen av kaken. Da vil marsipanen sitte bedre)
Legg på finskåret fersken og legg over en sukkerbrødbunn.
Dekk sukkerbunnen med moccakrem og legg på den siste bunnen.
Kle kaken med marsipan. Den brune marsipanen er farget med kakao (halvparten av kaken dekkes med brun marsipan, mens den andre halvparten dekkes med hvit marsipan).
Pynt med marsipanfioler.
woman cooking

Bon appetit!

Bland eggeplommer, sukker, revet skall og presset saft fra sitronen i en liten kjele. Pisk kraftig under forsiktig oppvarming til kremen blir skummende og tykner. Blandingen må ikke koke. Når blandingen har blitt til en tykk eggekrem, tas kjelen fra platen. Pisk inn romtemperert smør i små klatter. La kremen avkjøle.
Del sukkerbrødbunnen i fire og dynk dem med ferskenlake.
Legg sitronkremen mellom to lag.
(Det kan være lurt å gjemme litt av sitronkremen for å smøre ett tynt lag på toppen av kaken. Da vil marsipanen sitte bedre)
Legg på finskåret fersken og legg over en sukkerbrødbunn.
Dekk sukkerbunnen med moccakrem og legg på den siste bunnen.
Kle kaken med marsipan. Den brune marsipanen er farget med kakao (halvparten av kaken dekkes med brun marsipan, mens den andre halvparten dekkes med hvit marsipan).
Pynt med marsipanfioler.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?