Til hovedinnhold

Cookies and cream kake

1 h

Kilde: Ellen-Christine Lendengen. Foto: Jan Inge Haga

Lagret av 144 brukere
Cookies and cream kake

Kilde: Ellen-Christine Lendengen. Foto: Jan Inge Haga

Lagret av 144 brukere

Ingredienser

8
porsjoner
  • 2 pakke Oreo-kjeks
  • 60 g smør
  • 0.5 ts kaffe
  • 30 marshmallows
  • 1.5 dl melk
  • 3 dl fløte

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 2 pakke Oreo-kjeks
  • 60 g smør
  • 0.5 ts kaffe
  • 30 marshmallows
  • 1.5 dl melk
  • 3 dl fløte
Grovhakk 8 oreo cookies og sett de til side.
Kjør resten av kjeksen i en foodprosessor eller legg de i en pose og knus de med et kjevle.
Smelt smøret, ha i pulverkaffe og rør godt til kaffen er oppløst.
Tilsett den knuste kjeksen.
Trykk kjeksblandingen ut i en springform, 22 cm i diameter.
Legg et bakepapir i bunnen, da er det enkelt å løsne kaken etterpå.
Ha melk i en kjele sammen med marshmallows, smelt dette på svak varme til alt er oppløst.
Avkjøl blandingen i ca. 15 minutter, til den har romtemperatur.
Pisk kremfløten luftig og vend den forsiktig inn med marsmallowsblandingen. Ha i de grovhakkede oreokjeksene.
Hell fyllet over kjeksbunnen og jevn fyllet ut med en palett/stekespade.
Sett formen kjølig i ca. 4 timer.
Pynt med oreokjeks, frisk frukt, kremfløte eller annet du måtte ønske.
Kaken kan også serveres som den er.
Tips: Kaken blir ekstra god om den lages en dag i forveien og får stå natten over i kjøleskap.
woman cooking

Bon appetit!

Grovhakk 8 oreo cookies og sett de til side.
Kjør resten av kjeksen i en foodprosessor eller legg de i en pose og knus de med et kjevle.
Smelt smøret, ha i pulverkaffe og rør godt til kaffen er oppløst.
Tilsett den knuste kjeksen.
Trykk kjeksblandingen ut i en springform, 22 cm i diameter.
Legg et bakepapir i bunnen, da er det enkelt å løsne kaken etterpå.
Ha melk i en kjele sammen med marshmallows, smelt dette på svak varme til alt er oppløst.
Avkjøl blandingen i ca. 15 minutter, til den har romtemperatur.
Pisk kremfløten luftig og vend den forsiktig inn med marsmallowsblandingen. Ha i de grovhakkede oreokjeksene.
Hell fyllet over kjeksbunnen og jevn fyllet ut med en palett/stekespade.
Sett formen kjølig i ca. 4 timer.
Pynt med oreokjeks, frisk frukt, kremfløte eller annet du måtte ønske.
Kaken kan også serveres som den er.
Tips: Kaken blir ekstra god om den lages en dag i forveien og får stå natten over i kjøleskap.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?