Cookies and cream kake
1 h
Kilde: Ellen-Christine Lendengen. Foto: Jan Inge Haga
Lagret av 144 brukere
Ingredienser
8
porsjoner
- 2 pakke Oreo-kjeks
- 60 g smør
- 0.5 ts kaffe
- 30 marshmallows
- 1.5 dl melk
- 3 dl fløte
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
- 2 pakke Oreo-kjeks
- 60 g smør
- 0.5 ts kaffe
- 30 marshmallows
- 1.5 dl melk
- 3 dl fløte
Grovhakk 8 oreo cookies og sett de til side.
Kjør resten av kjeksen i en foodprosessor eller legg de i en pose og knus de med et kjevle.
Smelt smøret, ha i pulverkaffe og rør godt til kaffen er oppløst.
Tilsett den knuste kjeksen.
Trykk kjeksblandingen ut i en springform, 22 cm i diameter.
Legg et bakepapir i bunnen, da er det enkelt å løsne kaken etterpå.
Ha melk i en kjele sammen med marshmallows, smelt dette på svak varme til alt er oppløst.
Avkjøl blandingen i ca. 15 minutter, til den har romtemperatur.
Pisk kremfløten luftig og vend den forsiktig inn med marsmallowsblandingen. Ha i de grovhakkede oreokjeksene.
Hell fyllet over kjeksbunnen og jevn fyllet ut med en palett/stekespade.
Sett formen kjølig i ca. 4 timer.
Pynt med oreokjeks, frisk frukt, kremfløte eller annet du måtte ønske.
Kaken kan også serveres som den er.
Tips: Kaken blir ekstra god om den lages en dag i forveien og får stå natten over i kjøleskap.

Bon appetit!
Grovhakk 8 oreo cookies og sett de til side.
Kjør resten av kjeksen i en foodprosessor eller legg de i en pose og knus de med et kjevle.
Smelt smøret, ha i pulverkaffe og rør godt til kaffen er oppløst.
Tilsett den knuste kjeksen.
Trykk kjeksblandingen ut i en springform, 22 cm i diameter.
Legg et bakepapir i bunnen, da er det enkelt å løsne kaken etterpå.
Ha melk i en kjele sammen med marshmallows, smelt dette på svak varme til alt er oppløst.
Avkjøl blandingen i ca. 15 minutter, til den har romtemperatur.
Pisk kremfløten luftig og vend den forsiktig inn med marsmallowsblandingen. Ha i de grovhakkede oreokjeksene.
Hell fyllet over kjeksbunnen og jevn fyllet ut med en palett/stekespade.
Sett formen kjølig i ca. 4 timer.
Pynt med oreokjeks, frisk frukt, kremfløte eller annet du måtte ønske.
Kaken kan også serveres som den er.
Tips: Kaken blir ekstra god om den lages en dag i forveien og får stå natten over i kjøleskap.
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.